Γήπεδα γκόλφ στο Ρέθυμνο !


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Δυστυχώς έχουμε πλέον συνηθίσει να βλέπουμε τους υπουργούς να περνούνε από το Ρέθυμνο, χωρίς να «αφήνουν» τίποτε, και δεν δίνουμε σημασία όποιος και νάρχεται ,ο,τι και να μας λέει, οτιδήποτε και αν μας υποδεικνύει.

Είναι καθεστωτική συνήθεια μας ,όταν περνούν οι υπουργοί, απλώς να ανοίγουμε την «παλάμη» μας, να κλείνουμε μάτια και αυτιά, και να επιμετρούμε ,κατόπιν, τι μας άφησε στην απλωμένη παλάμη μας.

Όμως τούτη η «πρακτική» μας ,είναι η μίζερη διαχειριστική λειτουργική την οποία πολλές φορές έχουμε «αναθεματίσει» ,γιατί θεωρούμε ,πως αυτή ακριβώς είναι το πρόβλημα μας.

Δεν είναι τυχαίο ,ότι τα υπομνήματα που επιδίδουνε οι τοπικοί ηγέτες μας και οι τοπικοί φορείς, είναι τα ίδια ,(αντίγραφα!), επί κάποιες δεκαετίες!

Θεωρώ ,ότι αξίζει να επισημάνουμε κάποια πράγματα που έβαλε στην «ανοικτή παλάμη» μας ο προχθεσινός επισκέπτης μας υπουργός.

Κοντολογίς ,μας υπέδειξε ,σαφέστατα, να ανασκουμπωθούμε , να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες , να δρομολογήσουμε δράσεις, και να υλοποιήσουμε σχεδιασμούς ,«με ίδια μέσα»!

Ξεκαθάρρισε ,ότι ,πλέον, το κεντρικό «πουγκί» πρέπει να το ξεχάσουμε, και επομένως να «κλείσουμε» την «ανοικτή παλάμη» μας, γιατί δεν θα λάβουμε οβολούς ,παρά μόνον «ευχές», υποδείξεις ,τεχνογνωσία ,και συνεργασίες!

Μια σημαντική δράση ,που θα αναβαθμίσει το «μαραμένο» τουριστικό μας προϊόν, θεωρείται η δημιουργία γηπέδου ,ή γηπέδων, γκόλφ!

Είναι γνωστό ,ότι βασικό πρόβλημα ,που ξεσηκώνει αντιδράσεις μόλις «ακουσθεί» η λέξη γκόλφ, είναι η παράμετρος των σημαντικών νερών που χρειάζεται η λειτουργία του!

Συνεπώς , μέσα από το υπαρκτό τεράστιο πρόβλημα των υδάτινων πόρων, η δημιουργία γκόλφ εμφανίζεται σαν αδύνατη!

Σε όλα τα προβλήματα όμως, υπάρχουν λύσεις!

Εχουμε στην περιοχή μας, μια μεγάλη εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, η οποία ήδη βρίσκεται σε διαδικασίες επέκτασης της, της οποίας το τελικό προϊόν καταλήγει στην θάλασσα.

Τίθεται λοιπόν η φυσιολογική σκέψη-πρόταση ,προς συζήτηση για λήψη αποφάσεως και δρομολόγηση υλοποιητικών διαδικασιών:

« Γιατί να μην συνδυάσουμε την δημιουργία γηπέδου γκόλφ με την λειτουργία της εγκατάστασης του βιολογικού του Ρεθύμνου, και με την αξιοποίηση του τελικού προϊόντος του βιολογικού ,το οποίο αντί της απόρριψης στην θάλασσα, να ποτίζει την εγκατάσταση του γηπέδου γκόλφ!»

Ετσι θα έχουμε ,με μια δράση ,πέντε ,( ! ) , ωφέλειες!

Ένα γήπεδο γκόλφ για την αναβάθμιση του τοπικού τουρισμού, την απαλλαγή της θάλασσας από το τελικό προίόν του βιολογικού, την δημιουργία μιας μεγάλης έκτασης πρασίνου με όλες τις ωφέλειες που αποφέρει, ένα σημαντικό έσοδο για το «χειμαζόμενο» ταμείο της ΔΕΥΑΡ, και ένα αριθμό θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας!

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε αυτήν την δράση ;

Όλα που χρειάζονται ,υπάρχουν!

Συζήτηση χρειάζεται, κάποιες «μεταγραφές» χρήσεων χρειάζονται, και μελέτη βιωσιμότητας για την εγκατάσταση χρειάζεται, για να αρχίσουν να δρομολογούνται αποφάσεις και να φτάσουμε, γρήγορα, στο ζητούμενο!

Τρέχουν , τούτη την περίοδο, και χρηματοδοτικά προγράμματα, που θα υποβοηθήσουν την οικονομική παράμετρο του θέματος.

Ο ,νέος, δήμος του Ρεθύμνου, οφείλει να ενεργοποιηθεί , και μάλιστα αμέσως!

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: