Επίσκεψη του Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Γ. Βουδούρη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε χθες 22 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία της ΕΣΕΕ συνάντηση ανάμεσα στο Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη,το Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Γεράσιμο Βουδούρη και το Διευθυντή του ΟΑΕΕ κ. Δημήτρη Κυριάκη. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η διευθέτηση του τεράστιου ελλείμματος του Οργανισμού, η αντιμετώπιση της αυξημένης εισφοροδιαφυγής, η διατήρηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οφειλέτες και η προώθηση μίας καλύτερης συνεργασίας ανάμεσα στους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου και τον ΟΑΕΕ.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΕΣΕΕ στον κ. Βουδούρη περιλαμβάνονται οι ακόλουθες προτάσεις:

 • Διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης του ΟΑΕΕ και σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, με σύστημα κοινωνικά δίκαιο και θέσπιση επιπλέον ουσιαστικών και αντικειμενικών κριτηρίων, όπως π.χ. το ύψος του ετήσιου τζίρου αντί του καθαρού εισοδήματος.

 • Εξισορρόπηση των υφισταμένων ανισοτήτων – 30% διαφορά σύνταξης - στην απονομή σύνταξης των τέως ταμείων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΑΕ – ΤΣΑ), οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν και υπό το νέο ασφαλιστικό πλαίσιο. Πλήρης εξορθολογισμός του άδικου και στρεβλού καθεστώτος της διαδοχικής ασφάλισης, το οποίο, με την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, βελτιώθηκε μόνο οριακά.

 • Εκσυγχρονισμός και ορθολογική διοικητική και λειτουργική αναδιάρθρωση του ΟΑΕΕ: Δημιουργία κέντρου μηχανογραφικού συστήματος με πλήρη διασύνδεση των περιφερειακών υπηρεσιών και προφανή σκοπό την άρση της ελλειμματικής ενημέρωσης, της γραφειοκρατίας, των καθυστερήσεων και την ταχύτερη απονομή σύνταξης.

 • Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

 • Μείωση του χρόνου παραγραφής των απαιτήσεων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από ασφαλιστικές εισφορές στην 5ετία. Σήμερα ισχύει το απαράδεκτο καθεστώς, οι μεν απαιτήσεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης κατά των ασφαλισμένων τους, για μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές να παραγράφονται μετά 20 χρόνια, ενώ οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων για καταβληθείσες και μη οφειλόμενες εισφορές προς τον ΦΚΑ παραγράφονται μετά μόλις 5 χρόνια, ενώ από τη δικαστική πρακτική αμφισβητείται και η 5ετία προς όφελος της διετίας. Οι χρόνοι παραγραφής πρέπει να εξισωθούν, όπως είναι το δίκαιο.

 • Γενική αποποινικοποίηση της μη καταβολής εισφορών στον Οργανισμό. Διατήρηση μόνο των αστικών μέσων δικαστικής συνδρομής, όπως ισχύει για όλα τα άλλα Ταμεία.

 • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των οφειλετών του ΟΑΕΕ για ένα χρόνο, μετά την έναρξη της υπερημερίας και την έλλειψη ασφαλιστικής ενημερότητας, με την εκ μέρους τους καταβολή μόνο της εισφοράς υγείας και για δύο χρόνια σε περιπτώσεις κλεισίματος της επιχείρησης. Ισόχρονη αναστολή της ποινικής δίωξης του συγκεκριμένου οφειλέτη από τον ΟΑΕΕ.

 • Εναλλακτικό καθεστώς για τους υπό συνταξιοδότηση ασφαλισμένους με οικονομικές δυσχέρειες: Προκειμένου να λάβουν τη σύνταξη που τους αναλογεί, να καταβάλουν ποσοστό 10% επί των εισφορών που οφείλουν και το υπόλοιπο ποσό να ρυθμίζεται με μηνιαίες δόσεις, οι οποίες θα μπορούν να καλύπτονται και με παρακράτηση ποσοστού επί της σύνταξης σε ένα λογικό επίπεδο.

 • Για τους υπό συνταξιοδότηση ασφαλισμένους που έχουν παρελθοντικές εκκρεμότητες, να καταβάλουν το 10% των οφειλών τους ως προκαταβολή (αντί του 40%), να συνυπολογίζονται τα αναδρομικά τους από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης και το υπόλοιπο να παρακρατείται από την κύρια σύνταξη με μηνιαίες δόσεις λογικού επιπέδου.

 • Άμεση αντιμετώπιση του σημαντικού ελλείμματος ελεγκτών ιατρών και φαρμακοποιών και γενικότερη βελτίωση των ανεπαρκών παροχών υγείας του ΟΑΕΕ.

 • Υποστηρίζουμε την ενοποίηση των κλάδων Υγείας όλων των Ταμείων σε έναν ενιαίο Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγείας. Έως τότε, ζητούμε την επαναφορά του κλάδου υγείας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, από το ΙΚΑ στο φυσικό τους φορέα.

 • Επικαιροποίηση της λίστας φαρμάκων, νοσηλίων και εργαστηριακών εξετάσεων.

 • On-Line σύνδεση ΟΑΕΕ με ΕΣΕΕ.

 • Έναρξη διαλόγου μεταξύ ΕΣΕΕ και ΟΑΕΕ για την ουσιαστική ισχυροποίηση των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του Οργανισμού, οι οποίες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους, αποτελώντας εναλλακτικές και φθηνές λύσεις για τον ασφαλισμένο, ενώ έχουν μειώσει σημαντικά τον όγκο των διοικητικών προσφυγών που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: