Αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πληροφορηθήκαμε, από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, για τις επικείμενες αυξήσεις, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε, κάθετα, αντίθετοι, σε αυτές τις αυξήσεις, γιατί:

α) Οι αστικές συγκοινωνίες είναι καθολικές υπηρεσίες και αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των καταναλωτών, σε ποιοτικές αστικές μεταφορές, σε προσιτή τιμή.

β) Οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ο πιο φιλικός τρόπος μαζικής μεταφοράς.

γ) Οι αυξήσεις, στα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και του Ο.Σ.Ε., είναι υψηλές και θέτουν, σε κίνδυνο και την καθολικότητα των αστικών συγκοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος, σε σχέση με τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

δ) Για τον Ο.Α.Σ.Θ., που είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά επιδοτείται, από το κράτος, οι μέτοχοι πρέπει να περιορίσουν τις ορέξεις τους, για υψηλά κέρδη.

ε) Για τον Ο.Σ.Ε., που είναι δημόσια και προβληματική επιχείρηση, πρέπει να διωχθούν , όσοι τον έκαναν ζημιογόνο και να θεωρηθούν υπεύθυνοι, με την περιουσία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Οι καταναλωτές έχουμε πληρώσει, ήδη, το μεγαλύτερο μερίδιο, για την έξοδο της χώρας μας, από την άσχημη οικονομική κατάσταση. Αν και δε φταίξαμε, για την κρίση, είμαστε εμείς, που φορτωνόμαστε, πάντοτε, όλα τα ελλείμματα. Κάθε φορά, που μια Δ.Ε.Κ.Ο. ή το ίδιο το κράτος έχει έλλειμμα, χωρίς να εξεταστεί ποιος φταίει, οι ζημιές μετακυλύονται, στους καταναλωτές, μέσω αύξησης τιμών. Ας θυμηθούμε τη Δ.Ε.Η., το Φ.Π.Α., τις αυξήσεις, στα καύσιμα και θα καταλάβουμε ότι η εύκολη λύση είναι το χαράτσωμα των καταναλωτών.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εκφράζει την αντίρρησή του, στις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων του Ο.Α.Σ.Θ. και του Ο.Σ.Ε. Ζητάμε, από την Κυβέρνηση, να ακυρώσει αυτές τις αυξήσεις. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι αυξήσεις αυτές αποτελούν επιπλέον αφαίμαξη των καταναλωτών.

Επίσης, εκφράζουμε, για μια ακόμα φορά, την αντίθεσή μας, σε κατάργηση δρομολογίων του Ο.Σ.Ε. Κάποια στιγμή, πρέπει να κάνουμε την επιλογή μας. Αν θέλουμε πράσινη ανάπτυξη, πρέπει να εντάξουμε τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες, στις καθολικές υπηρεσίες και να στηρίξουμε, ως Πολιτεία, την πραγματοποίηση τους. Φυσικά, όχι να επιδοτήσουμε την κακή διαχείριση του Ο.Σ.Ε., αλλά την πρόσβαση των καταναλωτών, σε φιλικές, στο περιβάλλον μεταφορές.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: