Συνάντηση ΕΣΕΕ με Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε χθες 19 Ιανουαρίου 2011 συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κας Λούκας Κατσέλη, του Υφυπουργού κ. Γ. Κουτρουμάνη και των Προέδρων των Κοινωνικών Εταίρων, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μηνιαίων συναντήσεων. Από πλευράς ΕΣΕΕ παρευρέθηκαν και κατέθεσαν τις προτάσεις των Ελλήνων εμπόρων ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης και ο Γ. Γ. κ. Γεώργιος Καρανίκας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση και τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΣΕΠΕ, του ΣΚΕΕ, του ΟΜΕΔ, του ΟΑΕΔ, του ΛΑΕΚ, του ΟΕΚ, του ΟΕΕ και του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. Επίσης, παρουσιάστηκε από την Υπουργό ο οδικός χάρτης (roadmap), όπου προωθούνται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και στήριξη της εργασίας, καθώς και οι βασικές αρχές του σχεδίου νόμου δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Ως ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία αξιολόγησε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ τη δυνατότητα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κρίσης, μέσω προγραμμάτων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις για τα ως άνω θέματα, οι οποίες, όπως δήλωσε η Υπουργός, θα ληφθούν υπ’ όψιν στις περαιτέρω επεξεργασίες του Υπουργείου και είναι οι εξής:

  • Να ολοκληρωθεί ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει σχήματα συστάδων επιχειρήσεων (clusters), που θα έχουν σκοπό την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ποιότητας των παραγομένων αγαθών και υπηρεσιών, την τυποποίηση, την προβολή και προώθησή τους στην αγορά του εσωτερικού και του εξωτερικού. Στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ όλων των κλάδων μιαςπεριφέρειας (τοπικής αγοράς) ώστε να βελτιωθείη θέση τους, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργηθούν και ευκαιρίες απασχόλησης.
  • Να προκηρυχτούν -μέσω κοινωνικών εταιρειών- εξειδικευμένα προγράμματα «Δεύτερης Ευκαιρίας» για την απασχόληση εμπόρων που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα όσων εξ αυτών είναι άνω των 55 ετών και διαθέτουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις ενσήμων και ετών ασφάλισης να ενταχθούν σε προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης.
  • Να σχεδιαστούν δράσεις με τις οποίες να δίνεται η δυνατότητα κατάρτισης απασχολουμένων στο χώρο εργασίας και εντός ωραρίου εργασίας, γιατις επιχειρήσεις οι οποίες θα ενταχθούν σε αυτές.
  • Τέλος, η ΕΣΕΕ ζήτησε την εκπροσώπησή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και ανανέωσης των εκπροσώπων στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών του Υπουργείου.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: