Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ σχετικά με το προσχέδιο Νόμου για το Φορολογικό.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«Το φορολογικό νομοσχέδιο Νο5 στα πλαίσια του Μνημονίου Νο4 κάνει δώρα σε λίγους και δοκιμάζει τα όρια της αντοχής των πολλών. Το προσχέδιο νόμου για το φορολογικό καταδεικνύει τις παλινδρομήσεις του Υπουργείου Οικονομικών και την τακτική «ένα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω» που επέλεξε για να διαχειριστεί την πέμπτη κατά σειρά φορολογική ανατροπή σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα της διαβούλευσης είναι κατώτερο των περιστάσεων και δεν δίνει λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, αλλά αντίθετα διαμορφώνει ένα «πλαίσιο τιμωρίας» με ενέχυρο την ελευθερία των φορολογούμενων, ενώ δημιουργεί νέες «γκρίζες ζώνες» στους ελέγχους.

Η αποτίμησή μας για το μέχρι σήμερα κείμενο είναι αρνητική. Συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι διατηρείται – ενδεχομένως και επιδεινώνεται – η πολυπλοκότητα του συστήματος, ενισχύεται η αστάθεια του φορολογικού περιβάλλοντος της χώρας, προωθείται η πλήρης ποινικοποίηση της σχέσης μεταξύ φορολογούμενων και κράτους και καθίσταται αναποτελεσματική η διαδικασία συγκέντρωσης εσόδων από το κράτος. Με λύπη μας, δηλαδή, παρατηρούμε ότι το Υπουργείο απέτυχε να εκπληρώσει τους αρχικούς στόχους της διαβούλευσης, αφού για μια ακόμη φορά δεν κόβει τις «χειραψίες» και δίνει υπερεξουσίες στους προϊσταμένους των ΔΟΥ.

Η ΕΣΕΕ επιμένει ότι βασικός στόχος της φορολογικής μεταρρύθμισης δεν θα έπρεπε να είναι το «στέγνωμα» της αγοράς από ρευστότητα, ούτε η «φοροφυλάκιση» των Μμε εμπόρων, αλλά να καλλιεργηθεί η επιβράβευση των συνεπών και ενήμερων φορολογούμενων, οι οποίοι ταυτόχρονα εκτελούν χρέη φοροεισπράκτορα και χρηματοδότη.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επαναφέρει στην καθημερινότητά μας τον «φορολογικό εκβιασμό» και ενισχύει την «οικονομική βία», αφού αντί να έχει στο στόχαστρό του τη δύσκολη σύλληψη της φοροδιαφυγής των αδήλωτων εισοδημάτων ύψους 12 δις. επιλέγει την εύκολη σύλληψη χιλιάδων «φοροφουκαράδων».

Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι, ότι οι πολίτες είναι στα όρια της οργής τους, ότι δεν αντέχουν να επωμιστούν την χρεοκοπία του κράτους αφού δεν ευθύνονται για αυτήν και ας σταματήσουν επιτέλους να πειραματίζονται με αψυχολόγητα μέτρα.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: