Η πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ασπραδάκης Παντελής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να θέσει νέα θεμέλια ανάπτυξης με προγράμματα που ενισχύουν τον πλουραλισμό –πέρα από οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση.

Η ΕΡΤ μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ανάπτυξη και προώθηση της Χώρας μας στο εξωτερικό μέσω της προσφοράς ποιοτικών προγραμμάτων.

Ο Έλληνας πολίτης θέλει να γνωρίζει γιατί πληρώνει την ΕΡΤ, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου η εμπιστοσύνη του έχει κλονιστεί. Πρέπει να διαμορφωθεί μια ισότιμη σχέση ανάμεσα στον πολίτη και τη δημόσια τηλεόραση. Η επιβάρυνση που δέχεται στον μηνιαίο λογαριασμό της ΔΕΗ μέσω του ανταποδοτικού τέλους πρέπει να επιστρέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από συγκεκριμένες υπηρεσίες υπέρ  του πολίτη.

Τέλος η δημόσια τηλεόραση πρέπει να εκμεταλλευτεί αποδοτικά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, καθώς υπάρχει πληθώρα ανεκμετάλλευτων πόρων (ανθρώπινοι-τεχνολογικοί-υποδομές) που μέσω του εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών και της αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας για μείωση του ελλείμματος θα καταστίσουν την ΕΡΤ πρωτοπόρα, δυναμική και σύγχρονη, ιδιαίτερα τώρα με τις δυνατότητες που δίνονται μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

Επιπλέον, πρέπει να ενισχυθούν τα κοινωνικά μηνύματα μέσω των διαφημίσεων που θα συμβάλλουν στην ορθή ενημέρωση των πολιτών και στην πρόληψη καταστάσεων. Για παράδειγμα μηνύματα για την προστασία από το AIDS, κατά της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και οικογενειακής βίας αλλά και της πρόληψης ατυχημάτων.

Τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα αλλάζει με νομοσχέδια τομές για τις κρατικές δομές και δημιουργείται μια Πολιτεία που υπηρετεί τον πολίτη. Σε αυτόν τον προσανατολισμό πρέπει να στραφεί και η ΕΡΤ, στον πολίτη και στις ανάγκες του.

Ο Παντελής Ασπραδάκης τοποθετήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (3/2/11)-παρουσία του αρμοδίου υπουργού, του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ- με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η πορεία και οι προοπτικές της δημόσιας τηλεόρασης». Ως πρώην διευθυντής ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, στην αποδοτική εκμετάλλευση των πόρων της ΕΡΤ, στην αξιοποίηση του προσωπικού και στη λειτουργία των περιφερειακών σταθμών.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: