Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ζητεί την μείωση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΙΝΚΑ - Ινστιτούτο Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ζητεί την μείωση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα υποστηρίζοντας τα πιο κάτω.

Για τον απαράδεκτο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, τον κρατικό πληθωρισμό, την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και το διεθνές κύκλωμα έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και εμμένουμε στις θέσεις, απόψεις και προτάσεις μας.

Σήμερα, το διεθνές κύκλωμα των κερδοσκόπων του πετρελαίου με αφορμή την λαϊκή εξέγερση στην Λιβύη έχει φτάσει σκόπιμα και κερδοσκοπικά την τιμή του αργού πετρελαίου στα 120 δολάρια Η.Π.Α. ανά βαρέλι.

Επικαλούνται την πιθανή έλλειψη του λιβυκού πετρελαίου από τις αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από Ελληνες στην Λιβύη, οι φορτώσεις συνεχίζονται κανονικά. Ξεχνούν επίσης οι κερδοσκόποι του πετρελαίου ότι επί μία δεκαετία είχαν επιβάλλει εμπάργκο στην Λιβύη και το λιβυκό πετρέλαιο κυκλοφορούσε με το σταγονόμετρο. Τότε οι τιμές του αργού ήταν στα 35 δολάρια ΗΠΑ κατά μ.ο. !!!.

Όταν λοιπόν πράγματι απουσίαζε το λιβυκό πετρέλαιο από τις «αγορές» οι τιμές ήταν 4 φορές χαμηλότερες από ό,τι σήμερα που απλώς επικαλούνται μελλοντικό, αβέβαιο και ανεπιβεβαίωτο μη υπάρχοντα κίνδυνο … .

Επειδή θα ήταν μάταιο και ίσως και ουτοπικό να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση διεθνή πρωτοβουλία κατά των κερδοσκόπων του πετρελαίου και την λειτουργία της «αγοράς» τους, δεν θα το κάνουμε.

Είναι όμως αναγκαίο και επιβεβλημένο (και θα αποτελούσε και σαφή κίνηση υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα) για τις ανάγκες της ελληνικής παραγωγικής οικονομίας και τις ανάγκες της ζωής των ανθρώπων να μειωθεί κατά 200 Ευρώ ανά τόνο, ήτοι κατά 20 λεπτά ανά λίτρο, ο Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα για όσο διάστημα οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου είναι πάνω από 90 δολάρια το βαρέλι.

Δεν κρίνουμε τον Ε.Φ.Κ. . Είναι τεράστιος, άδικος, αδικαιολόγητος και αισχροκερδής.

Είναι αναγκαίο όμως και επιβεβλημένο στις παρούσες έκτακτες συνθήκες και για να μην παγώσει οριστικά ο ελληνικός λαός και η παραπαίουσα ελληνική οικονομία να υπάρξει αποφασιστική κίνηση διόρθωσης και σταθεροποίησης της τιμής σε εύλογα λειτουργικά επίπεδα.

ΖΗΤΟΥΜΕ συνεπώς την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να υπάρξει η αναγκαία και επιβεβλημένη μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα κατά 200 Ευρώ ανά τόνο (20 λεπτά ανά λίτρο) για όσο διάστημα η τιμή του αργού πετρελαίου μοχλεύεται πάνω από το 90 δολάρια Η.Π.Α. ανά βαρέλι.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: