Εποικοδομητική συνεργασία με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μια εποικοδομητική συνεργασία με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλη Δαμανάκη είχε χθες  στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Αφορμή για τη συνάντηση τους αποτέλεσε η θετική ανταπόκριση του κ. Δαμανάκη στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δήμαρχος, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τη δράση του Κέντρου Ερευνών και Μελετών (ΚΕΜΕ) πρότεινε στον κ. Καθηγητή να συνεργαστούν.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της πρώτης ενημερωτικής συνάντησης τους, που επικεντρώθηκε στη δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία Πανεπιστημίου και ρεθεμνιώτικης κοινωνίας, ο κ. Δαμανάκης ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη λειτουργία και το έργο που επιτελεί το ΚΕΜΕ, που λειτουργεί μεν εποπτευόμενο από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου ωστόσο έχει δική του Διοίκηση και αυτονομία.

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που στόχο έχει να προάγει την έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, στις Επιστήμες της Αγωγής και στις Κοινωνικές Επιστήμες, αλλά και να συμβάλλει μέσω μελετών στην περιφερειακή ανάπτυξη τη Κρήτης.

Ο κ. Δαμανάκης ως Πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης, παρέθεσε στο Δήμαρχο σημαντικά στοιχεία για τη μέχρι σήμερα δράση του ΚΕΜΕ, το οποίο στεγάζεται σε 3 νέα κτήρια η κατασκευή των οποίων χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και ήδη έχουν ενταχθεί σε αυτά 11 ερευνητικά εργαστήρια, που απασχολούν 50-60 ερευνητές.

Επίκειται η κατασκευή 2 επιπλέον κτηρίων για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας στην επικαιροποίηση των μελετών τους.

Η φιλοσοφία πάντως του Κέντρου διέπεται από την αρχή της ενίσχυσης της έρευνας στις Σχολές του Πανεπιστημιακού μας Ιδρύματος, την προσέλκυση νέων επιστημόνων- ερευνητών υψηλού κύρους και τη λειτουργία τους ως ερευνητικός και συμβουλευτικός εταίρος στην τοπική αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη. 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους σημαντικούς αναπτυξιακούς στόχους που θέτει το ΚΕΜΕ το οποίο αναμφίβολα συνιστά ένα σταθερό μοχλό υποστήριξης του Πανεπιστημιακού μας Ιδρύματος τόσο σε επίπεδο επιστημονικό  όσο και λειτουργικό αφού απασχολεί πλήθος επιστημόνων

ερευνητών διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία τους στον Πανεπιστήμιο χώρο αλλά και την πόλη μας.

 Με αυτό το πνεύμα, ο Δήμαρχος κατέθεσε στον κ. Δαμανάκη τη θετική του διάθεση να υποστηρίξει ο Δήμος με κάθε δυνατό τρόπο την επιτυχή λειτουργία του Κέντρου, εδραιώνοντας μέσα απ’ αυτή μια σταθερή και ωφέλιμη για το Ρέθυμνο συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και στον ερευνητικό τομέα που αποτελεί στη σύγχρονη εποχή ένα σημαντικό στοίχημα ανάπτυξης.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: