Ικανοποίηση της ΕΣΕΕ από την δέσμευση μεγάλων επιχειρήσεων για δραστική μείωση των τιμών των τροφίμων.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η ΕΣΕΕ συμμετέχει δυναμικά στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για τη μείωση των τιμών και στηρίζει την συμφωνία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων. Οι μειώσεις των τιμών σε 661 κωδικούς επώνυμων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που ανακοινώθηκαν από 36 προμηθευτικές επιχειρήσεις χονδρεμπορίου, παραγωγής τροφίμων και αλυσίδες σούπερ μάρκετ θεωρείται ως αρχή μειώσεων, που στην πλειονότητά τους θα κυμαίνονται από 5% έως 10%, ενώ σε συγκεκριμένα είδη θα φτάνουν ακόμα και το 38%.

Στην χώρα μας, το 30% περίπου της δαπάνης του οικογενειακού προϋπολογισμού των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων αντιστοιχεί σε αγορές τροφίμων, ενώ στα υψηλά εισοδήματα αντιστοιχεί μόνο το 15%. Γι’ αυτό άλλωστε τον λόγο οι μειώσεις των τιμών στα τρόφιμα και στα είδη ευρείας κατανάλωσης είναι ίσως το καλύτερο δώρο για τον Έλληνα καταναλωτή. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να σημαίνει ότι φέτος θα προσφέρουμε ως δώρα Χριστουγέννων τρόφιμα! Η ελληνική αγορά, ιδιαίτερα στις φετινές γιορτές, προσφέρει καλή ποιότητα και σωστή τιμή στα περισσότερα χριστουγεννιάτικα είδη.

Επιπλέον, η δέσμευση των λιανεμπορικών επιχειρήσεων τροφίμων, ακόμα και με διαφημίσεις στα ΜΜΕ, για απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ από το 11% στο 13% που θα ισχύσει από το νέο έτος σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα είναι σημαντικό όφελος για τα ελληνικά νοικοκυριά, με δεδομένο ότι η αύξηση του ΦΠΑ της μεσαίας κατηγορίας κατά 2 μονάδες σημαίνει μια επιβάρυνση της τάξης του 1 δις ευρώ ετησίως. Για τον λόγο αυτό, η πρωτοβουλία του Υπουργού πρέπει να επεκταθεί σε πολλά ακόμη καταναλωτικά αγαθά και κυρίως σε τρόφιμα επώνυμης και ιδιωτικής ετικέτας.

Σύσσωμο, λοιπόν, το ελληνικό εμπόριο συμφωνεί και στηρίζει μια εθνική προσπάθεια κατά την οποία η ισορροπία τιμών μεταξύ παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίου θα βοηθήσει ουσιαστικά τα ελληνικά νοικοκυριά. Η πρωτοβουλία μείωσης των τιμών αναμένεται να επεκταθεί καθ’ όλη την διάρκεια του 2011, σε όλους τους τομείς της αγοράς, εξοικονομώντας διαθέσιμο εισόδημα για τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.

Η ΕΣΕΕ, ως γνωστόν, είναι από τους πρωτεργάτες της καμπάνιας «καταναλώνουμε ότι παράγουμε» και με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουμε τους αγρότες μας και τους παραγωγούς μας, επιλέγοντας τα ελληνικά διατροφικά προϊόντα.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: