Συνάντηση του Προεδρείου με στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα εργασιακά και φορολογικά μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στο σχέδιο του επενδυτικού νόμου το οποίο αδικαιολόγητα εξαιρεί το εμπόριο από το καθεστώς ενισχύσεων καθώς και στον προϋπολογισμό του 2011, που όπως φαίνεται η αγορά εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Ο εμπορικός κόσμος περιμένει από τους πολιτικούς αρχηγούς να αναλάβουν την πρωτοβουλία μιας Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας, ζητώντας τους να επιδείξουν πολιτικό θάρρος για την ενεργοποίηση της επίτευξης κοινών πεδίων με στόχο το εθνικό μας συμφέρον. Σύμφωνα με τις θέσεις της ΕΣΕΕ, η αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και κυρίως η σωτηρία της αγοράς και των νοικοκυριών από την καθημερινή πτώχευση απαιτούν πολιτική υπέρβαση.

Η χώρα ήδη κλείνει σχεδόν ένα χρόνο ισορροπώντας επικίνδυνα σε τεντωμένο σκοινί και προσπαθώντας να ξεπεράσει εσωτερικά και εξωτερικά μέτωπα.  Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τον συνδετικό ιστό της κοινωνίας και έχει επηρεάσει τα εισοδήματα του κόσμου, προκαλώντας βαθύ κλίμα απαισιοδοξίας και εσωστρέφειας στην αγορά και απειλώντας τη βιωσιμότητα της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Το 2011 προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολο για όλους και θέτει την ελληνική κοινωνία υπό την μέγγενη της διαρκώς εντεινόμενης οικονομικής δυσπραγίας, το οριστικό μέγεθος της οποίας εξακολουθεί να είναι εκτός προβλέψεων.

Σε αυτή τη δραματική κατάσταση που έχουμε περιέλθει, ο εμπορικός κόσμος της χώρας πιστεύει ακράδαντα ότι, ο μόνος ασφαλής δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι ο κοινός προσανατολισμός των πολιτικών δυνάμεων με τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να δείξουν το δρόμο που θα καταστήσει την Ελλάδα ισχυρότερο συνομιλητή των ξένων δανειστών μας και θα ισχυροποιήσει την διαπραγματευτική μας δύναμη.

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Η ελληνική εμπορική επιχειρηματικότητα θα σταθεί με προσήλωση δίπλα σε όλους όσους θα επαναπροσδιορίσουν τους ρόλους τους υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και θα κάνουν την αναγκαία υπέρβαση, προς την κατεύθυνση της συνεννόησης για την οικονομική  σωτηρία της χώρας μας».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: