Διαδικασία διάσωσης των επιχειρήσεων ζητάει η ΕΣΕΕ ως αντίδοτο στην αύξηση των λουκέτων


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«Η ΕΣΕΕ θεωρεί θετική την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής  Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την δυνατότητα εξυγίανσης των βιώσιμων επιχειρήσεων και την υπαγωγή τους σε μια νέα διαδικασία διάσωσης.  

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία και ζητούν ένα δίκτυ προστασίας από το κύμα λουκέτων και των πτωχεύσεων που σαρώνει τις εμπορικές επιχειρήσεις. Μόνο στις αγορές της Αττικής το ποσοστό αυτό αυξήθηκε το τελευταίο εξάμηνο στο 20% που σημαίνει ότι 1 στα 5 καταστήματα έχουν βάλει οριστικά λουκέτο όπως προκύπτει από την νέα έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ.

Το ελληνικό εμπόριο στηρίζει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του πτωχευτικού κώδικα οι οποίες ενισχύουν την αρχή της δεύτερης ευκαιρίας.

Μέχρι τώρα, στην προπτωχευτική διαδικασία συνδιαλλαγής μπορούσαν να υπαχθούν επιχειρήσεις που απλά βρίσκονταν σε οικονομική αδυναμία, χωρίς να έχουν προβεί σε παύση πληρωμών. Πλέον, θα επιτρέπεται η υπαγωγή στη διαδικασία και των επιχειρήσεων, που έχουν προχωρήσει σε παύση πληρωμών.   Με την τροποποίηση αυτή μεταβάλλεται ο χαρακτήρας της πτώχευσης. Ενώ μέχρι τώρα είχε χαρακτήρα «εκκαθάρισης», πλέον προσλαμβάνει και χαρακτήρα «αναδιοργάνωσης» και «διάσωσης». Επιπλέον πιέζονται οι δανειστές να δεχθούν περικοπές στις απαιτήσεις τους, που θα είναι προς όφελος όλων, χωρίς να πτωχεύει η επιχείρηση ουσιαστικά.Τέλος, πολύ ορθά εντείνεται ο χαρακτήρας της διαβούλευσης και της ελεύθερης συμφωνίας στη διαδικασία».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: