Σχετικά με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη σχετικά με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών: 

«Η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών από μηδενική βάση, φαίνεται να προαναγγέλλει την προαποφασισμένη κατάργησή τους από το πρόσφατα επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Τα αντιφατικά φορολογικά μέτρα δίχως αρχή, μέση και τέλος δημιουργούν ανακολουθίες στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα τη στιγμή που ο νέος επενδυτικός νόμος προβλέπει ενισχύσεις στις Μμε επιχειρήσεις με φοροαπαλλαγές μέχρι 3,2 δις. Μοιάζει δηλαδή να αγνοείται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν το 2009 ανάλογη προσπάθεια κρίθηκε αντισυνταγματική.

Επιπλέον, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ουσιαστικά εξουδετερώνει το «κίνημα» των αποδείξεων, αφού αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για την συλλογή αποδείξεων από όλους τους φορολογούμενους. Αποτέλεσμα αυτών θα είναι να ξαναγυρίσει η αγορά στα «αντικίνητρα» που προκάλεσαν στο παρελθόν εκτεταμένη απόκρυψη φορολογητέας ύλης με πολλαπλές παρενέργειες και επιπτώσεις σε όλους.

Η αναζήτηση ανύπαρκτων εσόδων από ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορεί να καλύψει καμία «μαύρη τρύπα» του Προϋπολογισμού. Αντίθετα, θα προκαλέσει το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας και την έκρηξη αγανάκτησης της ήδη φοβισμένης μεσαίας τάξης. Όλοι γνωρίζουμε ότι η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η καχεξία της αγοράς σε συνδυασμό με τις αναδρομικές φορολογικές επιβαρύνσεις θα αναδείξουν το 2011 ως την φτωχότερη χρονιά είσπραξης φόρων από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και απορούμε από που και πώς μπορούν να αναμένονται περισσότερα φορολογικά έσοδα από πέρσι.

Οι ΜΜΕ έμποροι βρίσκονται για μια ακόμα φορά στο φορολογικό δόκανο της Κυβέρνησης. Μεταφέροντας την απελπισία τους θα χρησιμοποιήσω την κλασσική απάντηση του Μένιππου στην απαίτηση του Χάροντα:  «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: