Ραδιενέργεια - H μόλυνση της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΙΝΚΑ - Ινστιτούτο Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Το Νέο ΙΝΚΑ τονίζει για άλλη μία φορά το πόσο αιχμάλωτοι είμαστε όλοι από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος.

Η ένωσή μας εκφράζει πρώτα από όλα την αυτονόητη συμπαράστασή του, την συμπαράσταση του συνόλου του ελληνικού λαού προς τον δοκιμαζόμενο ιαπωνικό λαό και αυτό έμπρακτα με τις προτάσεις που ακολουθούν.

Πρώτα από όλα οι δραματικές εξελίξεις της κατάστασης στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima αποδεικνύουν περίτρανα και με τραγικό τρόπο την δικαίωση όλων όσων ενώσαμε τις φωνές μας ενάντια στην πυρηνική ενέργεια. Πριν από 2 χρόνια κάποια «παπαγαλάκια της αγοράς» μας εξύβριζαν ως γραφικούς και αντίθετους στην «ανάπτυξη», τώρα έχουν ως μόνο μέλημά τους το να κρύβονται … . Τους παραδίδουμε στην δημόσια χλεύη.

Η πυρηνική ενέργεια αποτελεί για εμάς βίαια παρέμβαση στην λειτουργία και στους νόμους του περιβάλλοντος και μάλιστα με την ευρεία του έννοια και πρέπει να απαγορευτεί.

Για τον λόγο αυτό ως ένωση καταναλωτών ζητούμε και ως πολίτες απαιτούμε να σταματήσουν να λειτουργούν όλα τα πυρηνικά εργοστάσια σε όλο τον πλανήτη και να απαγορευτεί κάθε χρήση αυτής της μορφής ενέργειας.

Η υπενθύμιση και απόδειξη των εγκληματικών πρακτικών της κερδοσκοπίας κάποιων σε βάρος της ανθρωπότητας γίνεται επίσης με τρόπο τραγικό.

Ευχόμαστε για τον ιαπωνικό λαό, τους γειτονικούς λαούς και όλους τους λαούς του πλανήτη να μην υπάρξει καμία περαιτέρω αρνητική εξέλιξη στην Fukushima.

Ζητούμε το κλείσιμο όλων των πυρηνικών εργοστασίων και την απενεργοποίηση όλων των πυρηνικών όπλων.

Αναλογιζόμενοι την μόλυνση που προκαλεί η ύπαρξη και η αποθήκευση πυρηνικών συμπεραίνουμε: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύει και να καταστρέφει το παρόν και το μέλλον του πλανήτη, δημιουργώντας εγκληματικά κέρδη.

ΟΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Α. Για την προστασία των Ελλήνων πολιτών

Είναι άμεσα αναγκαίο ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τον «Δημόκριτο» και με την πρόσκληση και παρουσία εκπροσώπων των ενώσεων καταναλωτών ή άλλων σχετικών μαζικών φορέων της κοινωνίας να αρχίσουν άμεσα των έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στα χιλιάδες προϊόντα που εισάγονται από την Ιαπωνία και να μας γνωρίσουν ποιες χημικές ουσίες βρίσκονται στον αέρα και στην ατμόσφαιρα.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία δράση και ενέργεια από τους ανωτέρω φορείς και προς την κατεύθυνση αυτή. Αμελής παράλειψη ;

Β. Για τον ιαπωνικό λαό

α) Να ανοίξουν άμεσα τα ελληνικά σύνορα και χωρίς καμία χρονοβόρο διατύπωση για τους Ιάπωνες πολίτες που θέλουν να έλθουν και να διαμείνουν στην Ελλάδα για να προφυλαχθούν από την ραδιενέργεια.

β) Να φιλοξενηθούν σε δημόσια κτίρια και σπίτια εθελοντών Ελλήνων, όσοι Ιάπωνες θέλουν να φύγουν από την χώρα τους λόγω της πυρηνικής καταστροφής και του κινδύνου της ραδιενέργειας.

γ) Να σταλούν στην Ιαπωνία ελληνικά γεωργικά προϊόντα, προσφορά του ελληνικού λαού για να καλυφθούν οι ανάγκες του ιαπωνικού λαού, εφόσον διαπιστωθεί μόλυνση των τροφίμων από την ραδιενέργεια.

Τα ανωτέρω αποτελούν την ελάχιστη ανθρωπιστική δράση του ελληνικού λαού και επιτακτικό αίτημα προς την κυβέρνησή του.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: