Συνάντηση συμπαράστασης των Ελλήνων εμπόρων στον Ιαπωνικό λαό.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων  και της μακροχρόνιας συνεργασίας των δυο λαών, ιδιαίτερα στους τομείς της ναυτιλίας και του εμπορίου, ο πρόεδρος και μέλη του προεδρείου της ΕΣΕΕ συναντήθηκαν με τον Α’ Γραμματέα & επικεφαλής του Oοικονομικού Tτμήματος της Πρεσβείας της Ιαπωνίας κ.Fumio Enomoto και την κα Matsumoto, ειδική ερευνήτρια.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης εξέφρασε εκ μέρους όλων των Ελλήνων εμπόρων τη βαθειά θλίψη του για τους χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους   συνανθρώπους μας, ενώ τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί με αγωνία και μεγάλη λύπη την τρομακτική καταστροφή και τις συνέπειές της που βιώνει ο φίλος λαός της Ιαπωνίας τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Δυστυχώς, σε τέτοιες στιγμές διαπιστώνουμε τη γιγαντιαία δύναμη της φύσης και της επιστήμης, αλλά και το πόσο "μικρός" μπορεί να αισθανθεί ο άνθρωπος όταν έρθει αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις. Έλληνες και Ιάπωνες συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας, οι οποίοι έχουν σφυρηλατηθεί με το μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την πατρίδα μας και τις άριστες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες. Γι’ αυτό το λόγο, και η τραγωδία του ιαπωνικού λαού είναι για εμάς μία δυσάρεστη πηγή βαθιάς λύπης, αλλά και παράδειγμα γενναιότητας, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Η ΕΣΕΕ και οι Έλληνες έμποροι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Ιαπωνικό λαό με την πίστη ότι θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει το σθένος και την αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει και κατά το ιστορικό του παρελθόν, για την αντιμετώπιση της τρέχουσας, πάρα πολύ δύσκολης, κατάστασης.  Επίσης, δηλώνουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στους αξιόπιστους ιαπωνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους ενδελεχείς ελέγχους ασφαλών μετρήσεων όλων των εξαγώγιμων προϊόντων από την Ιαπωνία.

Το ελληνικό εμπόριο θα σταθεί αλληλέγγυο στις προσπάθειες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης και του Ιαπωνικού λαού. Η ΕΣΕΕ προτρέπει τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της ανθρώπινης προσέγγισης να ερευνήσουν εκ νέου και να εξετάσουν τις δυνατότητες πιο αποτελεσματικής  βελτίωσης των εμπορικών μας σχέσεων σε μια περίοδο μεγάλης δοκιμασίας για τον Ιαπωνικό λαό.

Πεποίθησή μας είναι ότι η Ιαπωνία θα αντεπεξέλθει στην καταστροφή και ευχή μας το «ραδιενεργό θρίλερ» και ο «πυρηνικός εφιάλτης» να τελειώσουν το συντομότερο για το καλό της ανθρωπότητας.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: