Το τελικό σχέδιο αναμόρφωσης του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και διαλόγου.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδησχετικά με την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνονται σε πάγια αιτήματα των εμπόρων, απέστειλε σχετική επιστολή, εκφράζοντας την ικανοποίησή της και δηλώνοντας τη πρόθεσή της να συμβάλει με συγκεκριμένες προτάσεις στην τελική διαμόρφωση των δράσεων εκείνων που θα ενισχύσουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι προτεινόμενες αλλαγές του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τηςπανελλαδικής έρευνας του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, έχουν συμπεριληφθεί στους στόχους του ΥΠΑΑΝ για την αναμόρφωση και βελτίωσητης λειτουργίαςτης ελληνικής αγοράς.

Μετά τον ευρύ διάλογο εντός των εμπορικών οργανώσεων αλλά και όλων των φορέων εργοδοτών και εργαζομένων της αγοράς ως προς τα θέματα του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, αποτελεί πεποίθησή μας ότι ο διάλογος θα μεταφερθεί εντός του Απριλίου στο ΥΠΑΑΝ, ώστε να επισημανθούν οι ανάγκες για λειτουργική προσαρμογή των νέων συνθηκών και να αποτυπωθούν ορθά οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου στο οριστικό σχέδιο.

Στο πνεύμα αυτό, η ΕΣΕΕ θα συμβάλλει στην «ήπια αναδιάρθρωση» των δομών και του τρόπου λειτουργίας της ελληνικής αγοράς, που ανακοινώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και συμπεριλαμβάνουν τον ενεργό ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη δημιουργία της Διεύθυνσης Ανάλυσης Συνθηκών Αγοράς, τον «οδικό χάρτη» για μείωση των τιμών, την «Υπηρεσία μιας στάσης» για την ίδρυση των επιχειρήσεων, τις αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα με στόχο την διάσωση των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη συνεργειών, την δημιουργία εμπορικού σήματος ποιότητας και τη δημιουργία «Ανοικτών Εμπορικών Κέντρων» στα ιστορικά εμπορικά κέντρα όλων των πόλεων με τον συντονιστικό ρόλο των εμπορικών συλλόγων, ώστε να μεταβούμε χωρίς άλλες απώλειες σε ένα παραγωγικό και σύγχρονο εμπορικό τοπίο.

Η δημιουργία ενός απλού, κατανοητού και λειτουργικού σχεδιασμού, δηλαδή ενός πρακτικού Εμπορικού Κώδικα που θα διαφυλάττει και θα προάγει τον ενεργό ρόλο του νόμιμου εμπορίου και την καλύτερη λειτουργία του, είναι αυτό που χρειάζεται η ελληνική αγορά άμεσα. Για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και συνολικού σχεδίου χωρίς ημίμετρα,θα πρέπει όλοι μαζί να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων, με στόχο να καταλήξουμε στο λειτουργικό πλαίσιο που θαδιασφαλίζει την δημιουργία ενός επιτυχημένου μοντέλου λειτουργίας της αγοράς σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η ΕΣΕΕ ως θεσμοθετημένος κοινωνικός εταίρος και ως υπεύθυνος εκπρόσωπος του ελληνικού εμπορίου, δεν συμφωνεί με την πλήρη απελευθέρωση λειτουργίας της αγοράς και απορρίπτει οριζόντιες ανατροπές των συνθηκών που προάγουν το ελληνικό εμπόριο και διαφυλάσσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του Μμε εμπορίου από τις πολυεθνικές επιθέσεις».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: