Το ενετικο ρολοϊ του Ρεθυμνου.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Δήμος Ρεθύμνης - Γραφείο Πολιτισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα μέλη της πρωτοβουλίας μας, συμμετέχουν στην επικείμενη συνάντηση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ταξίδι στο χρόνο. Το Ρέθυμνο των ανθρώπων και των μνημείων» και θέμα την Τοπική Ιστορία Ρεθύμνου. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται Η ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Γραφείο Προγραμματικής Σύμβασης Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, το Λιμενικό Ταμείο, με την υποστήριξη του Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου.

            Η εκδήλωση θα είναι χωρισμένη σε 3 μέρη. Το 1ο μέρος θα περιλαμβάνει την ομιλία του ιστορικού κ. Κωστή Φραδέλλου με θέμα «Η ιστορία της ιστορίας». Το 2ο μέρος περιλαμβάνει την εισήγηση της κας. Νικολέττας Πύρρου με θέμα «Η μέτρηση του χρόνου στο Μεσαίωνα και το ρολόι του Ρεθύμνου». Στα πλαίσια αυτής της εισήγησης, θα παρουσιαστεί για 1η φορά ενώπιον κοινού η βασική έρευνα, μετά και πρόσφατα ιστορικά στοιχεία που διαθέτουμε, καθώς και ως η τώρα πορεία της πρωτοβουλίας για την ανακατασκευή του βενετσιάνικου Ρολογιού στο Ρέθυμνο. Η παρουσίαση συνδυάζεται με σύντομη προβολή διαφανειών διάρκειας 15’.

            Τέλος, το 3ο μέρος περιλαμβάνει την εισήγηση της αρχαιολόγου κας. Ειρήνης Γαβριλάκη με τίτλο «Παίζουμε ανασκαφή; Η έννοια της στρωματογραφίας στις ανασκαφές».

            Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη του Πάσχα, 27 Απριλίου 2011 στο Σπίτι του Πολιτισμού (Εμμ. Βερνάδου 12, Παλιά Πόλη) και ώρα 18.00 – 21.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα χαρούμε να είστε μαζί μας .

Με τιμή,

τα μέλη της πρωτοβουλίας για την ανακατασκευή του βενετσιάνικου ρολογιού στο Ρέθυμνο

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: