Ανοιχτή πρόσκληση για Κοινωνική Αλληλεγγύη προτείνει η ΕΣΕΕ.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στη σημερινή συνάντηση με το Διοικητή του ΟΑΕΕ πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να διακόψει εκ νέου τη χορήγηση σε ασφαλισμένους του φορέα μας.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη δικαιολογημένη αγωνία των συναδέλφων φαρμακοποιών για την κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς, ωστόσο δε θα πρέπει αυτή η «βεντέτα» ανάμεσα σε Φαρμακοποιούς και Υπουργείο να έχει ως θύματα τους απλούς ασφαλισμένους, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη δυσπραγία των ταμείων τους.

Είναι ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να μην διαμορφώνονται συνθήκες απόλυτης σύγκρουσης και να αναζητούνται, καλή τη πίστει, λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει.  Το κόστος οποιασδήποτε κινητοποίησης δε θα πρέπει να μετακυλύεται στις «πλάτες» των ήδη πληττόμενων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων εμπόρων και των οικογενειών τους.

Γι’ αυτό το λόγο, κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους συναδέλφους μας τους φαρμακοποιούς να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη και να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση, ώστε να συμβάλουν με τη σειρά τους στη διαμόρφωση ενός κλίματος αλληλεγγύης και αμοιβαίας συνεννόησης.

 Η ΕΣΕΕ, τηρώντας την πάγια θέση της να μην ενθαρρύνει κοινωνικούς αυτοματισμούς, προτείνει στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προχωρήσει στη σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, σε όσους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να συνεχιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη φαρμακευτική περίθαλψη 300.000 οικογενειών ασφαλισμένων εμπόρων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: