Τα μέτρα αναμόρφωσης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«Η εικόνα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας μπορεί και πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Είναι ντροπή το κέντρο της πρωτεύουσάς μας να είναι κέντρο ανομίας, φόβου, μίσους και βίας.

Η ανασφάλεια, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και η φονική εγκληματικότητα έδιωξε κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες, εγκαταλείποντας άνευ όρων την κατοχή του κέντρου και των γύρω συνοικιών σε οργανωμένα κυκλώματα κάθε λογής λαθρεμπορίου και παράνομων συμφερόντων.

Οι δράσεις που ανακοινώθηκαν για την Αθήνα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δείχνουν πολιτική βούληση, διαχειρίζονται το αρνητικό κλίμα, επιμερίζουν και συντονίζουν αρμοδιότητες και πολιτικές ευθύνες, ενώ προσπαθούν να κατευνάσουν την έκρηξη βίας από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα.

Τα φορολογικά και οικονομικά κίνητρα επισκευής και αγοράς κατοικίας αλλά και επαγγελματικής στέγης σε ζώνες ειδικής ανάπλασης με απαλλαγή φόρου, διπλή έκπτωση μισθώματος και μείωση φόρου μεταβίβασης και αντικειμενικών αξιών, είναι σημαντικά μέτρα και στοχεύουν στην ανασυγκρότηση και την ανάταξη της κατάστασης τόσο του κέντρου όσο και των προβληματικών περιοχών.

Ωστόσο, κανένα κίνητρο και καμία μεμονωμένη πρωτοβουλία δεν αρκεί για να προσελκύσει την επιστροφή οικογενειών και επιχειρήσεων στο κέντρο, εάν δεν δοθούν πρώτα λύσεις στα προβλήματα ανάμειξης του πληθυσμού, της προστασίας του πολίτη και της τόνωσης της αίσθησης ασφάλειας στους εναπομείναντες «γενναίους» κατοίκους και εμπόρους του γκετοποιημένου κέντρου.

Άμεση προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου, την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, την εθελουσία απομάκρυνση παράνομων μεταναστών, τον ευπρεπισμό και την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων αλλά και τον άπλετο φωτισμό όλων των σκοτεινών σημείων της Αθήνας. Εάν όλα αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν στο σύνολό τους, τότε πράγματι η Αθήνα μπορεί να απελευθερωθεί από τη σημερινή ομηρία της, να αποκατασταθεί η αξιοπρέπειά της και να ανακτηθεί η χαμένη αίγλη και λάμψη της πρωτεύουσας της χώρας μας.

Επιπλέον, ο καθορισμός συγκεκριμένων σημείων και οργανωμένων χώρων ελεύθερης έκφρασης και διαμαρτυρίας θα επιτρέπει στο κέντρο να συνεχίσει  να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και να μην «κλείνει» από  συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις, παραλύοντας έτσι η οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή μιας μεγαλούπολης όπως η Αθήνα.

Η ΕΣΕΕ αναγνωρίζει το πολύτιμο έργο των μονάδων της ελληνικής αστυνομίας ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ και συστρατεύεται με την πολιτεία για την εφαρμογή των νόμων, αφού επιτέλους βλέπει τις από ετών προτάσεις της αντί να κατακρίνονται ως κοινωνικά ανάλγητες, να εξαγγέλλονται ως λυτρωτικά μέτρα αντιμετώπισης της παραβατικότητας και αναμόρφωσης του κέντρου της Αθήνας».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: