Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Δήμος Ρεθύμνης - Γραφείο Πολιτισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που υποστηρίζουν το θεσμό, έχοντας σταθερό προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση, ειδικά των νέων μας, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της σημασίας του στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής και την ευρύτερη κινητοποίηση των πολιτών στην ενεργή συμμετοχή.

Συγκεκριμένα:

Τις επόμενες ημέρες η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου μαζί με την Τεχνική του Υπηρεσία και την Υπηρεσία Πρασίνου με την πολύτιμη με τη συνδρομή των Μαθητών της Α’ θμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους Πολιτιστικούς Φορείς του Ρεθύμνου, τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων, το Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» και εθελοντές, έχουν προγραμματίσει και θα υλοποιήσουν περιβαλλοντικές δράσεις που θα εκτείνονται σε όλη τη χωρική ενότητα του νέου Δήμου Ρεθύμνης.

Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν σε καθαρισμούς ακτών, δασικών περιοχών (Λόφος Ευληγιά), δενδροφυτεύσεις, διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων κι επισκέψεις σε περιοχές με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία (φωλιές Καρέτα - Καρέτα στην παραλία κλπ.).

Σε ότι αφορά την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου οπότε και γιορτάζεται επισήμως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου πρότεινε κι έτυχε θερμής ανταπόκρισης, στο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και στο Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης, να προσφέρουν στους ξένους επισκέπτες μας ροφήματα με βότανα της Κρήτης και άλλα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα όπως το μέλι κλπ. προσκαλώντας τους, κατ’ αυτό τον τρόπο, να γνωρίσουν τα αγαθά της κρητικής γης, τα προϊόντα του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας και τις ευεργετικές επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες του Δήμου μας είναι αναγνωρίσιμες γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη διάκριση που απέσπασε ο Δήμος Ρεθύμνης από το Πρόγραμμα Oικολογικής Μετακίνησης «Ecomobility» για τις διαρκείς περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες του.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: