Συμμετοχή ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15/6/2011.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

- Οι Συνομοσπονδίες των Μικρομεσαίων, ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011.

- Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα είναι κλειστά για τρεις (3) ώρες.

- Όλοι παρόντες στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.

Κεντρικό αίτημα: το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.

Το σπάσιμο αυτού του φαύλου κύκλου, ταυτόχρονα με την δημοσιονομική ευταξία, τον εκσυγχρονισμό και την ορθολογική λειτουργία του Δημοσίου τομέα είναι σήμερα τα ζητούμενα που δεν εκπληρώνονται με τα έως τώρα μέτρα και απαιτήσεις των δανειστών μας (μνημόνια).

Η απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της πραγματικής οικονομίας), που σύμφωνα και με την Ε.Ε. αποτελούν την “ραχοκοκαλιά της απασχόλησης” σε Ευρώπη και Ελλάδα. Και αυτό έως τώρα δεν γίνετε στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται να συμβεί, σύμφωνα και με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης επιχειρήσεων, καταναλωτών και ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό εισοδημάτων (ΦΠΑ - έμμεσοι φόροι - κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου).

Δεν μπορούμε να αναζητούμε συνέχεια λύσεις μέσα από νέες δανειακές συμβάσεις. Ούτε να προσδοκούμε μονοδιάστατα σωτηρία από μεγάλους επενδυτές, που έως και σήμερα απέχουν και απλά παρακολουθούν. 

Η διαχείριση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης μόνο με διλλήματα και τηλεοπτικά μηνύματα δεν αποτελεί λύση. Χωρίς την αναζήτηση μιας διαφορετικής ελπιδοφόρας πορείας, κύρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ελληνική κοινωνία καλείται σήμερα να απαντήσει στο αν επιλέγει “καταστροφή ή μεγαλύτερη καταστροφή”.

Κυβέρνηση, κόμματα και κοινωνικοί φορείς πρέπει πολύ γρήγορα, τώρα, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες. Και να πείσουν κατ’ αρχάς ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, ώστε να απαλλαγούμε και από το καταστροφικό σύνδρομο του “τελικά δεν θα τα καταφέρουμε”.

Απαιτούνται άμεσα:

-Σχέδιο ανασυγκρότησης, για όλους εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, που διαθέτουν μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

-Ισχυρά κίνητρα για Μμε εγχώριες επενδύσεις και εκσυγχρονισμό μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.

-Μείωση ΦΠΑ και όχι εγκληματικές μετατάξεις σε υψηλότερους συντελεστές.

-Δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη σύγχρονων τοπικών αγορών και βιοτεχνικών πάρκων.

-Δραστικός περιορισμός της παρασιτικής οικονομίας (παρεμπόριο, λαθρεμπόριο).

-Εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων για μια ακόμα τριετία (Ν. 3714/2008) ώστε να αποκατασταθεί κλίμα ηρεμίας και εμπιστοσύνης.

-Δεσμευτικό σύμφωνο Κυβέρνησης και τραπεζών, που λαμβάνουν κρατικές εγγυήσεις, για διοχέτευση συγκεκριμένου ποσοστού προς ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.

-Αναθεώρηση της εμπορικής χωροταξίας και στήριξη της επαγγελματικής στέγης.

-Θέσπιση απλού φορολογικού και εμπορικού κώδικα.

-Διατήρηση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε μη ενήμερους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για τουλάχιστον 12 μήνες και δυνατότητα καταβολής επιδόματος αντίστοιχο του επιδόματος ανεργίας.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: