Δηλώσεις του Πρόεδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για το «Ζάππειο ΙΙ»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«Οι εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά πράγματι επιχειρούν να αναδείξουν μία εναλλακτική πρόταση επανεκκίνησης της οικονομίας, η οποία μοιάζει να λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές παραμέτρους της αγοράς, «κοστολογεί» ρεαλιστικές λύσεις, σύμφωνα με τα νέα δυσμενή δεδομένα και καταδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα βήματα που οδηγούν στην  υπέρβαση της ύφεσης.

Το κεντρικό πλαίσιο της παρουσίασης στο «Ζάππειο ΙΙ» εντοπίζει παραλείψεις και αδικίες, προσεγγίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας, επικαιροποιεί θέσεις και περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης για τους «πληγωμένους» του μνημονίου, προτείνει  εφικτές λύσεις, ενώ προσπαθεί να περάσει «μηνύματα ελπίδας» στην κοινωνία. Οι βασικοί άξονες του Προγράμματος που αφορούν τη φορολογική αντιμετώπιση και στήριξη των Μμε επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα την αναθέρμανση της αγοράς, είναι γεγονός ότι περιλαμβάνονται στις πάγιες θέσεις και προτάσεις όλων των φορέων του ελληνικού εμπορίου.

 Ο επιχειρηματικός κόσμος αντιλαμβάνεται την έκτακτη κατάσταση και πιστεύει ότι μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη πρόταση εξόδου της χώρας από το δημοσιονομικό αδιέξοδο δεν χρειάζεται απαραίτητα να περιοριστεί στο πολιτικό πρόγραμμα ενός μόνο κόμματος εξουσίας, αλλά μπορεί σε μια περίοδο περιορισμένου πολιτικού και οικονομικού χρόνου, να αξιολογηθεί από όλα τα πολιτικά κόμματα και κυρίως να αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Άλλωστε,  κάθε νέο σχέδιο οικονομικής πολιτικής και κάθε εθνικός στόχος αποκτά αξία, μόνο όταν γίνεται πράξη.

Οι άνθρωποι της αγοράς ξεκάθαρα επιλέγουμε την αναπτυξιακή προοπτική, είμαστε δυνατοί και ικανοί να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα, αλλά θέλουμε από τον πολιτικό κόσμο να ακούμε την αλήθεια και να δούμε να τολμά μια δυναμική αλλαγή σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας με την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου Ι, πριν από την διαφαινόμενη υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: