Έντονη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των Ελλήνων εμπόρων.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των Ελλήνων εμπόρων σχετικά με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των έκτακτων μέτρων για το 2011 στη Βουλή.

«Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης επέλεξε τελικά για την επόμενη τετραετία αντί της αντιλαϊκής μείωσης του αφορολόγητου ορίου την τακτική των «μόνιμο-έκτακτων» εισφορών, που ουσιαστικά σημαίνει έμμεση αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Τα έσοδα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος βασίζονται και πάλι σε φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα και στοχεύουν σε μία σειρά αναδρομικών μεσοπρόθεσμων κεφαλικών φόρων σε εργαζόμενους και ανέργους.

Τα ειδικά «επαγγελματικά» κριτήρια, παρά την πρόχειρη στόχευση σε ενοίκια, συντελεστή εμπορικότητας και αριθμό απασχολούμενων, εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο. Το ειδικό τέλος φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών και  η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες δημιουργούν σύγχυση και πολλά ερωτηματικά.

Το παράδοξο είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση θέλει απεγνωσμένα να πουλήσει δημόσια ακίνητη περιουσία την οποία άλλωστε περιγράφει σε πολλές από τις 139 σελίδες της έκθεσης, εντούτοις επιβαρύνει φορολογικά όλα τα ακίνητα, μειώνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης και φορολόγησής τους, διώχνοντας έτσι κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.

Οι «δομικές αλλαγές» του Μνημονίου 2 είναι και πάλι η επιβολή νέων φόρων, οι έκτακτες εισφορές, τα τεκμήρια διαβίωσης και δυστυχώς περισσότερες και μεγαλύτερες  επιβαρύνσεις στα μικρομεσαία  νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι εφαρμοστικοί νόμοι του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής θα μας λύσουν σύντομα πολλές απορίες, εκτός βέβαια από το πώς και πού θα βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: