Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics. Καλωσορίζουμε τη Φλόγα της Ελπίδας στο Ρέθυμνο.


Κατηγορία: Αθλητισμός

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε την Τρίτη 14 Ιουνίου στο Ρέθυμνο, τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Η Φλόγα φθάνει στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μεταφέρουν μαζί με τους αθλητές Special Olympics. Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο και τους ευχαριστούμε!

H άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics θα γίνει στο Ρέθυμνο την Τρίτη 14/06. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής :

20.45 – Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από το χώρο της Μαρίνας.

Διαδρομή: μέσω οδών Σοφοκλή Βενιζέλου - Ελευθερίου Βενιζέλου – Νεάρχου – Κων/νου Παλαιολόγου - Τίτου Πετυχάκη -  Κατάληξη Πλατεία Μικρασιατών (χώρος τελετής)

21.10 – Έναρξη τελετής, Διάρκεια τελετής 1 ώρα

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε περιλαμβάνει την αφή της φλόγας της Ελπίδας, Χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ρεθύμνης και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, Βράβευση των Φυλάκων της Ελπίδας και Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου, το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου και τη Δημοτική Φιλαρμονική Ρ.

22.10 - Λήξη τελετής

Αναχώρηση μέσω Δυτικής Πύλης – Λασθένους – Νικηφόρου Φωκά – Τζανέ Μπουνιαλή - Πηγάδι Μεγάλης Πόρτας - Εθνικής Αντιστάσεως - Πέρας Τίτου Πετυχάκη.

Επίσης, ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» που έχει ως στόχο να προσφέρει στις Διεθνείς Αποστολές των Αγώνων τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελληνική Φιλοξενία και τον Ελληνικό Πολιτισμό, να προπονηθούν στις εγκαταστάσεις που διατίθενται, να εγκλιματισθούν στο νέο περιβάλλον και κυρίως να έλθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες δίνοντας το μήνυμα του σεβασμού και της διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενηθούν συνολικά 275 αθλητές και προπονητές για το χρονικό διάστημα από τις 20 Ιουνίου 2011 έως και τις 23 Ιουνίου 2011, προσφορά των ξενοδόχων της πόλη μας.

Στις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση για τη φιλοξενία των αποστολών καθώς και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλης μας στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ρεθύμνης ως «Πολις – Αμφιτρύων».(Πληροφορίες στοwww.athens2011.org).

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: