Δηλώσεις πρόεδρου εσεε Βασίλη Κορκίδη για τα νέα μέτρα.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Τα μεσοπρόθεσμα φορολογικά μέτρα άλλαξαν, αλλά προς το χειρότερο και το πιο άδικο. Τελικά, τα  διαφορετικά σενάρια των τελευταίων ημερών ενοποιήθηκαν όλα μαζί σε ένα, με ταυτόχρονη επιβολή έκτακτης εισφοράς,  μείωσης του αφορολόγητου  και  ειδικού τέλους επιτηδεύματος.Για άλλη μια φορά, χωρίς κανένα ενδοιασμό, επιβαρύνονται οι ίδιοι και «φοροτιμωρούνται» μέχρι εξόντωσης και πάλι οι συνεπείς μικρομεσαίοι. Είναι πλέον θέμα χρόνου υπό το βάρος της νέας αλόγιστης φοροεπιδρομής,  η αγορά να βουλιάξει βαθύτερα στη λάσπη της ύφεσης.

Καμία ερμηνεία και κριτική δεν μπορεί να υποστηρίξει τη «φορο-λογική» του μεσοπρόθεσμου, το οποίο δεν υπολογίζει τις επιπτώσεις στην επιδείνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης, δεν συνδέει τις προβλέψεις του με τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία  και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και θετικής προοπτικής για το μέλλον.

Η μόνη αποδεκτή εξήγηση είναι ότι η χώρα μας εκβιάζεται προκλητικά, από τους «εταίρους» μας, χωρίς κανένα περιθώριο παρέμβασης και καμιά απολύτως δυνατότητα διαπραγμάτευσης των όρων. Δυστυχώς, στους ανθρώπους της αγοράς είναι ήδη γνωστό και εμφανές  ότι η  εφαρμογή και η αποδοτικότητα των νέων μέτρων οδηγούν τη  χώρα μας με μαθηματική ακρίβεια σε νέα  αποτυχία.

Η ΕΣΕΕ προειδοποιεί το οικονομικό επιτελείο για την αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, δεδομένης της άθλιας κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά, επισημαίνει ότι οι εκτιμήσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται το μεσοπρόθεσμο είναι αμφισβητούμενες  και θεωρεί συνολικά το πρόγραμμα αναξιόπιστο εν τη γενέσει του.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: