ΕΣΕΕ προς ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Δεν αντέχει άλλα «μπλακ-άουτ» η αγορά»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την ιδιαίτερη αναστάτωση που έχει προκαλέσει σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, απέστειλε σχετική επιστολή προς τη Διοίκηση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:
 
«….Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία σας για το μέλλον της ΔΕΗ και τις τυχόν συνέπειες που μπορεί να επέλθουν στα εισοδήματά σας σε συνέχεια και των προηγούμενων μισθολογικών μειώσεων.
 
Ωστόσο, στο βαθμό που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει τις κατάλληλες λύσεις, δεδομένου ότι η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ εντάσσεται στο πακέτο των 50 δις ευρώ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (επισυνάπτεται κείμενο θέσεων ΕΣΕΕ σχετικά με τα αμφίβολα οφέλη των αποκρατικοποιήσεων), μένει σε εμάς που αποτελούμε την κοινωνία των πολιτών να επιδείξουμε την απαραίτητη Κοινωνική Αλληλεγγύη.
 
Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφασή σας για κινητοποιήσεις είναι δεδομένη, ελπίζουμε, όμως, ότι οι μορφές κινητοποιήσεων που θα επιλέξετε δεν θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο μια αγορά που παραπαίει. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, αναδύεται η ανάγκη να επικρατήσει ένα αίσθημα ευθύνης και ένα κλίμα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και αμοιβαίας συνεννόησης ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες.
 
Για αυτόν το λόγο απευθύνουμε παράκληση, το κόστος των κινητοποιήσεων να μην επιβληθεί σε εξίσου πληττόμενες εργασιακές κατηγορίες όπως οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν, αλλά σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός της ενέργειας, τυχόν υπερβολές εν μέσω της κρίσιμης τουριστικής περιόδου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα.  Ως εκ τούτου, επιθυμούμε μία συνάντηση μαζί σας η οποία θα καθοριστεί από κοινού το συντομότερο δυνατόν…».
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: