Τον Δήμαρχο Ρεθύμνου επισκέφθηκαν Μέλη της Τοπικής Επιτροπής των εργαζομένων του ΙΓΜΕ.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη επισκέφθηκαν την π. Παρασκευή Μέλη της Τοπικής Επιτροπής των εργαζομένων της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης του ΙΓΜΕ, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις θέσεις και απόψεις τους σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής περί κατάργησης του ΙΓΜΕ και των Περιφερειακών του Μονάδων.
Οι εκπρόσωποι του ΙΓΜΕ  επεσήμαναν πόσο σημαντική και άμεση είναι η προσφορά  του ΙΓΜΕ στην πόλη μας σε όλα τα γεωπιστημονικά θέματα είτε αυτά έχουν  να κάνουν να κάνουν με υδάτινους πόρους είτε με γεωτεχνικές μελέτες, με θέματα περιβάλλοντος κ.ά.Σημαντικό εξάλλου είναι το γεγονός ότι  τα κεντρικά της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης βρίσκονται στο Ρέθυμνο και είναι η μοναδική υπηρεσία που έχει τα κεντρικά της στην πόλη μας συμβάλλοντας εμπράκτως στην Περιφερειακή διάσταση που πρέπει να αποδίδεται στη  διάρθρωση των υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε την  αμέριστη συμπαράστασή μου στον αγώνα τους και τόνισε πως αναγνωρίζει την επιστημονική πληρότητα που διαθέτει το ΙΓΜΕ την οποία διαπίστωσε στο πλαίσιο της  συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνης με το Ινστιτούτο σε επίπεδο αξιοπιστίας των Μελετών που εκπόνησε το ΙΓΜΕ και μάλιστα σε απολύτως ικανοποιητικούς  χρόνους. 

Ο Δήμαρχος επεσήμανε οτι το ΙΓΜΕ θα πρέπει  να διατηρήσει  την αυτοτέλεια του και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του με πλήρη αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει ώστε να συμβάλλει σημαντικά τόσο στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας  όσο και στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας και της πατρίδας μας.

 Ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία που η γεωθερμία, ο ορυκτός πλούτος, οι υδρογονάνθρακες, ο γεωτουρισμός, η διαχείριση των νερών και πολλά άλλα είναι τομείς που χρήζουν ειδικής μελέτης και συστηματικής ενασχόλησης αφού μπορούν ν’ αποτελέσουν ένα σημαντικό άξονα οικονομικής ανάπτυξης,  η αναβάθμιση του ρόλου του ΙΓΜΕ θεωρείται επιβεβλημένη ώστε να συνεχίσει η εθνική αλλά και η τοπική μας οικονομία να προσλαμβάνει την υπεραξία της επιστημονικής εργασίας του συγκεκριμένου φορέα.  
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: