Το ελληνικό εμπόριο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15ης Ιουνίου 2011 .


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, με τις Ομοσπονδίες και τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, οι οποίοι θα έχουν και την πρωτοβουλία των κατά τόπους δράσεων. Οι φορείς των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εδώ και ένα χρόνο καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, ζητούν να σταματήσει ο κατήφορος της ύφεσης που γεννά λουκέτα, ανεργία, φτώχεια και οδηγεί σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό κραχ.
 
Το ελληνικό εμπόριο ζητά από την Κυβέρνηση να σταματήσει να μας αντιμετωπίζει ως εχθρούς της χώρας μας. Να πάψει να μας περιγράφει στους δανειστές μας ως τεμπέληδες και διεφθαρμένους και να σταματήσει να τιμωρεί τους νοικοκύρηδες. Ό,τι και να πούμε ό,τι και να κάνουμε με όποιον τρόπο και εάν αντιδράσουμε θα είναι πολύ λίγο για να δείξουμε τη δυσαρέσκεια και το θυμό μας σε αυτούς που μας έκαναν να ντρεπόμαστε.
 
Το γενικό περίγραμμα των ελάχιστων ενεργειών περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: • 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων με απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων  για διεύρυνση του χρόνου κλεισίματος όλη την ημέρα.
 • Μαζική και δυναμική παρουσία στις προγραμματισμένες τοπικές και κεντρικές συγκεντρώσεις.
 • Παράδοση κοινού ψηφίσματος στο Προεδρείο της Βουλής από τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.
 • Διαδικτυακή διαμαρτυρία με αποδέκτες όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, Υπουργούς, Ευρωβουλευτές, θεσμικούς φορείς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
 • Αναπαραγωγή σχετικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μηνύματος αλλά και δημοσιεύσεις σε οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες.
 
Επισυνάπτονται τα κείμενα του κοινού ψηφίσματος και της διαδικτυακής διαμαρτυρίας. 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Οι Συνομοσπονδίες των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ΕΣΕΕ & ΓΣΕΒΕΕ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011, με τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους και στις  προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. Κεντρικό αίτημα της ελληνικής μεσαίας επιχειρηματικότητας είναι η παύση της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, η οποία δημιουργεί και  παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, διευρυμένα ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη. Η διάρρηξη αυτού του φαύλου κύκλου, η δημοσιονομική ευταξία, ο εκσυγχρονισμός και η ορθολογική λειτουργία του Δημοσίου τομέα είναι ζητούμενα που δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθούν με τα έως τώρα μέτρα και τις τεράστιες απαιτήσεις των δανειστών μας (Μνημόνια).
 
Η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της «πραγματικής» οικονομίας), που αποτελούν την “ραχοκοκαλιά της απασχόλησης” σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα σήμερα, με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης και τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εισοδημάτων καταναλωτών και επιχειρηματιών (ΦΠΑ - έμμεσοι φόροι - κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου) επενδύσεις από τις μικρές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν.
 Η Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς οφείλουν ταχύτατα, αυτήν τη στιγμή, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους. Πρέπει να δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία ένα αίσθημα ότι θα κατορθώσουμε να αντιμετωπίσουμε τα διαρκώς ογκούμενα προβλήματα, και να απαλλαγούμε και από το καταστροφικό και πεσιμιστικό σύνδρομο του “τελικά δεν θα τα καταφέρουμε”.
 
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ δηλώνουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε πρωτοφανή συρρίκνωση της επιχειρηματικής δράσης. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς και οικονομίας.  Στο πλαίσιο αυτό, οι Πρόεδροι & μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ θα καταθέσουν το παρόν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με το οποίο προτείνουν:
 
 • Σχέδιο ανασυγκρότησης, για όλους εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, που διαθέτουν τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
 • Ισχυρά κίνητρα για τις Μμε, εγχώριες επενδύσεις και εκσυγχρονισμός μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.
 • Μείωση ΦΠΑ και όχι εγκληματικές μετατάξεις σε υψηλότερους συντελεστές.
 • Δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη σύγχρονων τοπικών αγορών, επιχειρηματικων και βιοτεχνικών πάρκων.
 • Δραστικός περιορισμός της παρασιτικής οικονομίας (παρεμπόριο, λαθρεμπόριο).
 • Εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων για μια ακόμα τριετία (Ν. 3714/2008) ώστε να αποκατασταθεί κλίμα ηρεμίας και εμπιστοσύνης.
 • Δεσμευτικό σύμφωνο Κυβέρνησης και τραπεζών, που λαμβάνουν κρατικές εγγυήσεις, για διοχέτευση συγκεκριμένου μέρους τους προς ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.
 • Αναθεώρηση της εμπορικής χωροταξίας και στήριξη της επαγγελματικής στέγης.
 • Περιορισμός στην εξάπλωση των πολυκαταστημάτων.
 • Θέσπιση απλού φορολογικού και εμπορικού κώδικα.
 • Διατήρηση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε μη ενήμερους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για τουλάχιστον 12 μήνες και δυνατότητα καταβολής επιδόματος αντίστοιχο του επιδόματος ανεργίας.
 
Έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες και εργαζόμενοι ενώνουμε την φωνή μας
 
Όχι σε βαθύτερη ύφεση
Όχι σε νέα φορολογικά βάρη
 
Ναι στην αυθεντική ανάπτυξη
Ναι σε μια παραγωγική Ελλάδα
 
Διαδικτυακή Διαμαρτυρία της ΕΣΕΕ
 
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ δηλώνουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε πρωτοφανή συρρίκνωση της επιχειρηματικής δράσης. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς και οικονομίας.  Στο πλαίσιο αυτό, θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 15/6/2011, ενώ την ίδια ημέρα οι Πρόεδροι & μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων θα καταθέσουν ψήφισμα στο Προεδρείο της Βουλής.

Η ύφεση αναδεικνύεται πλέον ως το μεγαλύτερο πρόβλημα,
Η συρρίκνωση των εισοδημάτων με νέους φόρους,
Το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων,
Η αυξημένη ανεργία,
Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε δρόμους χωρίς επιστροφή.
Η ελληνική κοινωνία καλείται σήμερα να αποκριθεί στο ψευδοερώτημα του εάν επιλέγει “καταστροφή ή μεγαλύτερη καταστροφή”. Χωρίς την αναζήτηση μιας διαφορετικής ελπιδοφόρας πορείας, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κύκλος της ύφεσης θα συνεχίσει να διευρύνεται και η κρίση θα ξεπεραστεί πολύ δύσκολα.
 
Η Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς οφείλουν ταχύτατα, αυτήν τη στιγμή, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές του. Πρέπει να δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία ένα αίσθημα ότι θα κατορθώσουμε να αντιμετωπίσουμε τα διαρκώς ογκούμενα προβλήματα, και να απαλλαγούμε και από το καταστροφικό και πεσιμιστικό σύνδρομο του “τελικά δεν θα τα καταφέρουμε”.
 
Οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ο εχθρός τους.Οι πολίτες έχουν γίνει δέκτες μίας πρωτοφανούς πίεσης και είναι φυσιολογικό οι αντιδράσεις τους να μην χαρακτηρίζονται από αβρότητα και ψυχραιμία. Η Κυβέρνηση πρέπει να αφουγκραστεί την κοινωνία και τους εκπροσώπους της. Εμείς που θα επωμιστούμε το βάρος των μέτρων και πρέπει να έχουμε λόγο στη διαμόρφωσή τους. Οι λογιστική προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος είναι λάθος, αφού δεν υπολογίζει τι μπορεί και τι αντέχει η αγορά, παρά μόνο το τι θέλουν εδώ και τώρα οι δανειστές μας. 

Η ύφεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί:
Με αυξήσεις και μετατάξεις στον ΦΠΑ
Μειώσεις στο αφορολόγητο όριο
Κατάργηση εκπτώσεων φόρου οικογενειακών δαπανών
Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις και εισφορές
Φορολόγηση της μικρής ιδιοκτησίας
Άνοδο των αντικειμενικών αξιών
Επιπλέον φόρους από ΦΑΠ και ΦΜΑΠ
Αύξηση της προκαταβολής φόρου
Επιβολή ειδικών φορών κατανάλωσης
Νέοι έκτακτοι φόροι
 
 • Απαιτούμε άμεσα την προώθηση ενός οικονομικού σχεδίου που δεν θα οδηγεί σε «ερήμωση» της χώρας, αλλά σε αξιοποίηση των υγιών και δημιουργικών δυνάμεών της.
 • Διεκδικούμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικότητες και τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και όχι τα συμφέροντα των δανειστών μας.
 • Ζητάμεαπό την ελληνική Κυβέρνηση να εμπιστευθεί την κοινωνία και τους εκπροσώπους της και να σταματήσει αυτό τον φαύλο κύκλο των διαρκών αναδιπλώσεων, που εντείνει την ανασφάλεια στους πολίτες.
Έμποροι και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες και εργαζόμενοι ενώνουμε την φωνή μας
                                    

     Όχι σε βαθύτερη ύφεση 
Όχι σε νέα φορολογικά βάρη
Όχι στην φορολογική ακρίβεια
Όχι στην ψυχολογία κατάθλιψης
Όχι  άλλα «λουκέτα» στα μαγαζιά
Όχι στην μείωση  των εισοδημάτων
   Όχι άλλες απώλειες θέσεων εργασίας
Όχι στο ξεπούλημα της ελληνικής αγοράς
Όχι στον μαρασμό των εμπορικών περιοχών
Όχι στο στέγνωμα της αγοράς από τις τράπεζες
Όχι σε εκλογο-πτωχευτικά διλήμματα και εκφοβισμούς
Όχι στις αποφάσεις και διαταγές της δημοκρατίας της τρόικας
Όχι στην φοροδιαφυγή  του παρεμπορίου και της παραοικονομίας
       ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη           ΝΑΙ σε μια παραγωγική Ελλάδα  
 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: