Δήλωση πρόεδρου εσεε Βασίλη Κορκίδη μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
«H υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι μια μάταια περιπλάνηση στο πουθενά. Κάποιος πρέπει, επιτέλους, να το επαναδιαπραγματευθεί γιατί απέχει πολύ από την πραγματικότητα και τις δυνατότητες του μέσου Έλληνα. Hεφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου θα φέρει υπερφορολόγηση, θα κλείσει επιχειρήσεις, θα διώξει εργαζομένους, θα μειώσει εισοδήματα, θα περικόψει μισθούς, θα καταργήσει δικαιώματα και παροχές υγείας, θα υποβαθμίσει το βιοτικό μας επίπεδο, θα αλλάξει την καθημερινότητά μας, θα εξαντλήσει την αντοχή μας, θα μας στερήσει τα όνειρα για πρόοδο και στο τέλος θα μας αφήσει να καταστραφούμε για να σωθούν οι εταίροι μας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι οι δανειστές μας απλώς κερδίζουν χρόνο για τους εαυτούς τους, δίνοντας μόνο μικρή παράταση ζωής σε εμάς.
Ο ρόλος της Ελλάδας παρομοιάζεται με το «καναρίνι στις στοές των ανθρακωρύχων» για την ευρωπαϊκή οικονομία· όταν δηλαδή αρχίσει να τελειώνει το οξυγόνο θα το καταλάβουν και θα φύγουν τρέχοντας, αφήνοντας πίσω τους το ψόφιο καναρίνι.
Εάν πράγματι οι εταίροι μας είχαν ειλικρινείς προθέσεις και διάθεση να μας σώσουν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους, θα περιμέναμε ένα Μεσοπρόθεσμο που θα περιλάμβανε τη χρηματοδότηση επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων στην Ελλάδα από ευρωπαϊκές εταιρείες με την κάλυψη των Ευρωπαϊκών ταμείων και την  εποπτεία της Τρόικας.  Το ελληνικό εμπόριο και η αγορά στο σύνολό της θα ήθελε η χορήγηση των νέων δανείων να συνοδεύεται με ξεπάγωμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, χωρίς την ίδια συμμετοχή και την έκδοση ευρωομολόγου αυστηρά και μόνο για βιώσιμες και παραγωγικές επενδύσεις.

Η χώρα μας διαθέτει έναν πλούτο παραγωγικών πηγών: παράγει και εξάγει τη μισή ποσότητα του μαγνησίου στην Ευρώπη, είναι πρώτη στην παραγωγή και εφαρμογή του αλουμινίου, είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ε.Ε., είναι δεύτερη στον κόσμο στην εξόρυξη σμηκτιτών, έχει το μεγαλύτερο κοίτασμα νικελίου στην Ε.Ε., είναι τρίτη στην παραγωγή λαδιού και κρόκου, είναι 14η παγκοσμίως στις αφίξεις τουριστών και πρώτη στον κόσμο στην ποντοπόρο και επιβατηγό ναυτιλία. Είναι αυτή η εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης;

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου μπορεί να ικανοποιεί την Τρόικα, αλλά βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιλύει το πρόβλημα της χώρας και το ερώτημα στα χείλη όλων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων είναι πώς θα κατορθώσουμε μέσα σε μία τέτοια αντιαναπτυξιακή θύελλα να βγούμε από την κρίση. Η ΕΣΕΕ από σήμερα και για κάθε μέρα θα παλεύει για την ανάκληση των εξοντωτικών μέτρων».  
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: