Η ΕΣΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της στο κλείσιμο του ΕΟΜΜΕΧ και προτείνει τη λύση της συγχώνευσης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Ο εμπορικός κόσμος της χώρας εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση του Ελληνικού Οργανισμού ΜικρώνΜεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) και προτείνει τη λύση της συγχώνευσής του σε έναν ενιαίο φορέα για τις ΜμεΕ με τέσσερις θεματικές ενότητες, όπως  ίδρυση  και κλείσιμο, εξωστρέφεια, χρηματοδότηση και πληροφόρηση.
  Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες νοιώθουν  ότι χωρίς τον ΕΟΜΜΕΧ θα στερηθούν ένα σημαντικό στήριγμα, που έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και έχει σωρεύσει διαχρονική και αναντικατάστατη τεχνογνωσία και εμπειρία για τις ΜΜΕ. Επιπλέον, το κλείσιμο του Οργανισμού θα εξαφανίσει την συστηματική στήριξη στις παραδοσιακές δράσεις της ελληνικής χειροτεχνίας, μια δραστηριότητα που δεν υποστηρίζεται από κανέναν άλλο φορέα.  Ήδη, 107 εργαζόμενες στα εργαστήρια υφαντουργίας του στην περιφέρεια παραμένουν απλήρωτες από τα τέλη Μαρτίου και ολόκληρος αυτός ο κλάδος, που αποτελεί τον τελευταίο θεματοφύλακα της παραδοσιακής ελληνικής χειροτεχνίας,  κινδυνεύει με άδικη αναστολή των εργασιών του, όταν, στην πραγματικότητα, υπάρχουν σαφείς και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επιβίωσής του, μέσω της τουριστικής και εξαγωγικής αξιοποίησης.
Η ΕΣΕΕ αντιλαμβάνεται τις ανάγκες δημοσιονομικού νοικοκυρέματος και περιορισμού του κόστους και των δαπανών του Δημοσίου Τομέα αλλά θέτει τον ΕΟΜΜΕΧ εκτός αυτών.  Τάσσεται σαφώς υπέρ της συγχώνευσης και όχι της κατάργησής του. Θεωρεί ότι ο Οργανισμός, αντί να κλείσει, μπορεί να συγχωνευθεί με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), να συγκρατήσει τις αρμοδιότητές του και να τις επεκτείνει σε ένα νέο προσανατολισμό, αυτόν του εξαγωγικού εμπορίου, είτε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε προς τρίτες χώρες. Κατά τον τρόπο αυτό, ο ΕΟΜΜΕΧ θα εξακολουθήσει να παρέχει την πολύτιμη βοήθειά του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική περιφερειακή παράδοση και ταυτόχρονα θα συνδυάσει διαχρονική και σημαντική εμπειρία με νέες αρμοδιότητες και ρόλους, συντονίζοντας και βελτιώνοντας τις εξαγωγικές προοπτικές των μικρών και μεσαίων ελλήνων επιχειρηματιών.
Η επιτυχία θα είναι να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες του ΕΟΜΜΕΧ για να μετατραπούν 100.000 και πλέον εμπορικές επιχειρήσεις σε εξαγωγικές και όχι να υποστηριχθούν 100 περιστασιακά εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Ελπίζουμε ότι θα επανεξετασθεί η κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ, είτε σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης, είτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, πράγμα που συνιστά καθολική απαίτηση του εμπορικού κόσμου της χώρας μας.
  
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: