Απάντηση Νίκου Νίνου στις κατηγορίες της creta lines


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Ειλικρινά ,δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα των ανθρώπων της cretalines, απέναντι στην δημόσια άποψη μου, σχετικά με το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του Ρεθύμνου!
Εγώ απλώς κατάθεσα τις σκέψεις μου, και την άποψη μου, και δεν κατηγόρησα
( απεναντίας  είπα «καλά λόγια» για τους ανθρώπους της cretalines) κανένα.
Βεβαίως υπάρχει η άποψη ,που λέει ,πως όταν κάποιος αισθάνεται το πρόβλημα που υπάρχει ,και στο οποίο ( έτσι ή αλλιώς ,δίκαια ή άδικα, είναι μέρος του), τότε αμύνεται … επιτιθέμενος!
Εν πάσει περιπτώσει δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ περισσότερο με  αυτά, και θα μπώ στην ουσία του προβλήματος, περιοριζόμενος ,μόνον, σε στοιχεία και τεκμηρίωση των απόψεων μου:
Λένε πολλά οι άνθρωποι της cretalines, και χρειάζεται πολύς χώρος ,για να απαντηθούν ένα προς ένα.
Στην παρούσα απάντηση μου θα περιορισθώ μόνο στην ουσία, αφού αυτό ενδιαφέρει τους συμπολίτες ,και όχι το τι λέει ο καθένας μας
Η ουσία είναι στο αν όσα ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα αποδεικνύονται σωστά ή λάθος!
Αν αποδειχθούν λανθασμένα, τότε δικαιώνεται η άποψη μου για ανάγκη ανασχεδιασμού και ανασχηματισμού των προσπαθειών μας!
……………
Εμείς είπαμε ,και λέμε, ότι η επιλεγείσα μορφή του συνεταιρισμού ήταν σοβαρό λάθος, που οδήγησε σε αδιέξοδο και σε τρία ,χαμένα χρόνια.
Οι άνθρωποι της cretaalinesυπεραμύνονται του συνεταιρισμού και με κατηγορούν, που τον κρίνω σαν λάθος.
Λένε οι άνθρωποι της creta lines :
    1/ μπορούσαν οι ΟΤΑ να συμμετέχουν στον συνεταιρισμό.
    2/ έκαναν συνεταιρισμό για να μην μπορέσουν να ελέγξουν την εταιρεία ιδιώτες και την πουλήσουν,
    3/  δεν υπήρξαν δυνατότητες για ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για πλοία. Και επικαλούνται τον κ Αρναουτάκη πως τους το είπε.
……………
Οι αλήθειες είναι οι εξής: ( με τις αντίστοιχες αναφορές τεκμηρίωσης της)
 α/  οι οτα μπορούσαν να  συμμετέχουν σε ναυτιλιακές εταιρείες.΄.
Αρα δεν υπήρξαν συμμετοχές των οτα (δήμοι , λιμενικό ταμείο και  νομαρχία), διότι  δεν αφορούσε «εταιρεία» αλλά κάτι άλλο ( συνεταιρισμό)!
Λανθασμέναη  cretalinesομιλεί ,ότι μπορούν οι οτα να μετέχουν σε συνεταιρισμό, αφού ο ΚΔΚΚ λέει « δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε καμιά άλλη εταιρεία ή κοινοπραξία οποιασδήποτε μορφής, (πέραν της ΑΕ)» [ αρθρο  252  του ΚΔΚΚ]
Συνεπώς η μορφή του συνεταιρισμού, «βγάζει έξω» τους ΟΤΑ!
 Στις εταιρείες με συμμετοχή των ΟΤΑ, αυτοί θα είχαν την πλειοψηφία του κεφαλαίου, και επιπρόσθετα απαγορεύεται η εισαγωγή στο χρηματιστήριο! [ αρθρο 265  του ΚΔΚΚ]
Αρα ,λανθασμένα λένε από την cretalines, όσα λέγονται για έλεγχο και για πώληση της εταιρείας από ιδιώτες που δήθεν θα έλεγχαν την εταιρεία κλπ!
Σχετική ,με την δυνατότητα συμμετοχής των ΟΤΑ σε εταιρείες, είναι και η γνωμοδότηση 581 / 15-12-2008 του ΝΣΚ.
      β/ η ΕΕ χρηματοδοτεί το «κτίσιμο» πλοίων  για ακτοπλοϊκό έργο!
Δεν ενδιαφέρει τι είπε στους ανθρώπους της  cretalines,(αν το είπε) ο κ Αρναουτάκης, όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της  certalines, γιατί είναι σαφές ,πως αυτό δεν ισχύει και ο κ Αρναουτάκης δεν έχει αυτήν την άποψη.
Η εφημερίδα «ΒΗΜΑ» της 16.8.2009, γράφει σαφέστατα ότι « η Χούμπνερ μας πρότεινε να αντλήσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ, κάτι που κάνει και η Πορτογαλία»!
 [ η Χούμπνερ ήταν η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ]
Η εφημερίδα «εθνος» της 12.4.2009, αναφέρεται στην ίδια δυνατότητα για κτίσιμο πλοίων της ακτοπλοίας!
Μάλιστα στην εφημερίδα αυτή ,ο ίδιος ο κ Αρναουτάκης λέει ,πως « η απάντηση της επιτρόπου  προέκυψε έπειτα από ερώτηση που υπέβαλα, και είναι σαφές, ότι στο ΕΣΠΑ υπάρχει η δυνατότητα για χρηματοδότηση απόκτησης πλοίων, από τη στιγμή βέβαια που θα ζητηθεί από την Ελλάδα»
Η κ Κατσέλη { βλέπε εφημερίδα «ΒΗΜΑ» της 6.6.2010] μιλεί για ενίσχυση των άγονων γραμμών με επιδότηση αλλά και με δράσεις αγοράς πλοίων, δηλ αναφέρεται στις δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ!.
     γ/ ο τότε υπουργός ναυτιλίας,  επισημαίνει ότι το υπουργείο ενθαρρύνει φορείς της αυτ/σης , αλλά και φορείς όπως τους επιμελητηριακούς, να επενδύσουν στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Το συναφθέν δανειακό πρωτόκολλο επί υπουργείας Κεφαλογιάννη, με την ΕΤΕπ δίνει την ευκαιρία σε λιμενικούς οργανισμούς να εμπλακούν στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, σε συνεργασία με φορείς της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι μόνο!
[ βλέπε εφημερίδα « εξπρες» της 14.2.2009]
Αρα ,αν δεν είχανε αποκλείσει την τοπική αυτ/ση  ( κάνοντας συνεταιρισμό και όχι εταιρεία) θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν και αυτή τη χρηματοδοτική δυνατότητα!
…………
Συνεπώς είναι ξεκάθαρο και σαφέστατο ,ότι αυτά που  λένε οι άνθρωποι της cretalinesείναι λανθασμένα!
Εμείς έχουμε το δίκηο με αυτά που λέμε ( και τεκμηριώνουμε), και για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο χρειάζεται ανασχεδιασμός και ανασχηματισμός της προσπάθειας!
………….
Για την αναφορά στο Επιμελητήριο, απλά απαντώ ,ότι ακόμη περιμένει το Επιμελητήριο το στρατηγικό πλάνο της cretalines,που υποσχέθηκαν οι συνάδελφοι από την cretalinesπως θα έφερναν την επομένη της συνεδρίασης ( δηλ από 2μήνου περίπου!).
Πολύ φοβούμαι ,ότι ο μόνος σχεδιασμός που υπάρχει είναι η συγκέντρωση χρημάτων και καμιά μελέτη κλπ δεν υπάρχει για «την επόμενη μέρα», που θα έρθει η «σκληρή πραγματικότητα» με τα απαιτητικά προβλήματα της [ λειτουργικά έξοδα, μεταφορικό έργο, ανταγωνισμός, δανειακές κλπ πιστωτικές υποχρεώσεις, αποσβέσεις  κλπ]
…………..
Κλείνοντας επιμένω ,ότι, πλοίο χρειαζόμαστε, αλλά θεωρώ ότι ο «δρόμος» του ναυτιλιακού συνεταιρισμού που ακολουθήθηκε ήταν λάθος ,( όπως λάθος θεωρώ πως είναι και ο τρόπος που «αντιδρούν» οι άνθρωποι της cretalines),και χρειάζεται ανασχεδιασμός και ανασχηματισμός της προσπάθειας.
Αν συνεχίσουμε στο αδιέξοδο, είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, δηλ δεν θα μπορέσουμε ποτέ να λύσουμε το πρόβλημα μας.
Τα λάθη είναι ανθρώπινα, γιαυτό δεν κατηγορήσαμε κανένα για όσα ακολουθήθηκαν έως σήμερα.
Όμως η επιμονή στο λάθος ,θεωρώ ότι είναι …λάθος! 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: