Έκκληση της ΕΣΕΕ σε ιδιοκτήτες ταξί και Έλληνες ναυτικούς για αναστολή των κινητοποιήσεών τους


Κατηγορία: Στεριά

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με διαδοχικές επιστολές της προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στoΣΑΤΑ και στην ΠΝΟεκφράζει την έντονη ανησυχία και το σοβαρό προβληματισμό του εμπορικού κόσμου για τις εξελίξεις στον τρόπο χειρισμού που αφορά στο θέμα της αλλαγής του καθεστώτος άσκησης του «υπεράριθμου» επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, αλλά και για τις πιθανολογούμενες απεργιακές  κινητοποιήσεις των ναυτεργατών λόγω της άδικης μείωσης των συντάξεών τους.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μια περίοδο σύγχυσης, που κανείς στην ελληνική κυβέρνηση, δεν συγκινείται με τις αγωνίες μας και δεν ακούει τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας παρά μόνο τις εντολές του Μνημονίου και της Τρόικας. 

Όλοι είμαστε αποδέκτες άδικων και λανθασμένων αποφάσεων αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε σε καταστάσεις «ασύμμετρων» αντιδράσεων, ούτε να κάνουμε κανενός το χατίρι για κομματικές αντιπαραθέσεις, ούτε όμως και να μπούμε στη διαδικασία κοινωνικού αυτοματισμού.
Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις με την μορφή του αποκλεισμού του λιμανιού του Πειραιά, του αεροδρομίου και κεντρικών δρόμων εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας χάος και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών αλλά και στο εμπόριο των νησιωτικών προορισμών.
Η ΕΣΕΕ ζήτησε από το Υπουργείο Μεταφορών την ανάκληση της απόφασης για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί και την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ των δύο μερών, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί στο σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Ταυτόχρονα, με σεβασμό στο επάγγελμα του Έλληνα ναυτικού ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζήτησε από την ΠΝΟ και την ΠΕΜΕΝ την αναβολή των πιθανών απεργιακών κινητοποιήσεων για το Σεπτέμβριο προς όφελος της ελληνικής ακτοπλοΐας, αποφεύγοντας έτσι την αυτοκαταστροφή και την αλληλοεξόντωση
Η ΕΣΕΕ έκανε με την σειρά της  έκκληση να μην συνεχιστούν, ούτε να ξεκινήσουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις και ως κοινωνικός εταίρος υποσχέθηκε να σταθεί τόσο στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί, όσο και των Ελλήνων ναυτικών  στηρίζοντας ξεκάθαρα τα δίκαια αιτήματά τους. 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: