Ένα τεράστιο κεφαλοτύρι βάρους 1054 κιλών στα Ζωνιανά του Ρεθύμνου


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Στεφανάκης Πέτρος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ένα τεράστιο κεφαλοτύρι βάρους πάνω από ένα τόνο παρασκευάστηκε με αφορμή την Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά του Ρεθύμνου. Οι τυροκόμοι του χωριού έχουν πλέον βάσιμες ελπίδες ότι θα καταφέρουν να μπουν με το επίτευγμά τους στις σελίδες του βιβλίου με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness!Ένα τεράστιο κεφαλοτύρι βάρους πάνω από ένα τόνο παρασκευάστηκε με αφορμή την Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά του Ρεθύμνου. Οι τυροκόμοι του χωριού έχουν πλέον βάσιμες ελπίδες ότι θα καταφέρουν να μπουν με το επίτευγμά τους στις σελίδες του βιβλίου με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness!

Η κεφαλογραβιέρα, που παρουσιάστηκε και ζυγίστηκε ενώπιον των επισκεπτών της Γιορτής, έφτασε τα 1.054 κιλά και έτσι πλέον οι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου είναι αισιόδοξοι ότι θα σπάσουν το ρεκόρ Guinness από ένα χωριό της Ιταλίας, όπου είχε παρασκευαστεί ένα τυρί ίδιου τύπου με βάρος μόλις 534,7 κιλά. Πρακτικά, το μόνο που μένει είναι η  επιτροπή των ρεκόρ Guinness να κάνει αποδεκτό το σχετικό φάκελο που υπέβαλλαν οι διοργανωτές για να κατοχυρωθεί και επισήμως το ρεκόρ.

Η Γιορτή Βοσκού και Τυριού κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 6.000 επισκέπτες που είδαν από κοντά την τεράστια κεφαλογραβιέρα με διάμετρο δύο μέτρα, ενώ λίγο μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης δοκίμασαν και τη γεύση του μαζί με νοστιμιές από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και τις γυναίκες του χωριού.


πηγή: e-radio.gr
 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: