Η Google πληρώνει 500.000.000 δολάρια πρόστιμο για διαφημίσεις φαρμακείων online


Κατηγορία: Υγεία

Αποστολέας:

Στεφανάκης Πέτρος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια δέχτηκε να πληρώσει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση η Google για να δώσει τέλος στην δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία στις ΗΠΑ καθώς προέβαλε διαφημίσεις πώλησης φαρμάκων από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι διαφημίσεις που προβάλλονταν μέσω του προγράμματος Google AdWords οδήγησαν στην παράνομη εισαγωγή φαρμάκων (για τα οποία στις ΗΠΑ απαιτείται ιατρική συνταγή) από τον Καναδά στις ΗΠΑ και άνοιξαν την συζήτηση για το ρόλο της Google στην προβολή αμφιλεγόμενων διαφημίσεων.

Το ποσό -ένα από τα υψηλότερα στα χρονικά στις ΗΠΑ- ανταποκρίνεται στα έσοδα του Google από τις καναδικές διαφημίσεις και τα έσοδα των Καναδών διαφημιζόμενων από τις εξαγωγές στις ΗΠΑ. Η Google ήδη από το Μάιο είχε δεσμεύσει το ποσό αυτό για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρήστες από τις ΗΠΑ κατόρθωναν να προμηθεύονται φάρμακα για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή στις ΗΠΑ, όταν στον Καναδά αρκεί μια διαδικτυακή «ιατρική πρόταση». Μάλιστα, διαδικτυακά φαρμακεία που αποδέχονται την διαδικτυακή πρόταση χρεώνουν ακριβότερα τα επίμαχα φάρμακα. Επίσης, το αμερικανικό υπουργείο θεωρούσε επίφοβη την διαδικτυακή τους πώληση. Τέλος, λέγεται ότι τα διαδικτυακά φαρμακεία στον Καναδά μπορεί να προμηθεύονταν φάρμακα από άλλες χώρες, παρακάμπτοντας και το σύστημα ελέγχου φαρμάκων της χώρας.

Παλαιότερα, η Google δεχόταν διαφημίσεις από διαδικτυακά φαρμακεία εκτός ΗΠΑ, αργότερα περιορίστηκε σε αυτά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ενώ το Φεβρουάριο του 2010, όταν έμαθε για την έρευνα που ξεκίνησε το Υπουργείο, έπαψε να το κάνει και για αυτά από τον Καναδά. Στη σύντομη ανακοίνωσή της, η Google αναφέρει τον τρέχοντα αποκλεισμό, δηλώνοντας μεταμέλεια καθώς «δεν έπρεπε να το έχουμε επιτρέψει από την αρχή». Η ένωση της βιομηχανίας στις ΗΠΑ, Pharmaceutical Research and Manufacturers of America εξέφρασε την ικανοποίησή της από την απόφαση και ο πρόεδρός της Karl Uhlendorf είπε ότι «η απόφαση επιβεβαιώνει τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τη διάθεση φαρμάκων μέσω Διαδικτύου».
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: