Κοινή συνάντηση ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΑΤΑ με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση ζητά ο εμπορικός κόσμος.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με αφορμή τη διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί και τους κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Ραγκούση, με μοναδικό αίτημα την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΑΤΑ με τον αρμόδιο Υπουργό.


Πιο συγκεκριμένα:
«…Όπως όλοι γνωρίζουμε, το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον στο οποίο έρχεται να προστεθεί και η διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί και τους κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών.
Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι η εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός μιας υπεράριθμης επαγγελματικής δραστηριότητας δεν θα έβρισκε κανένα επαγγελματία ιδιοκτήτη ταξί να διαφωνεί, αλλά να επιδιώξει τη συμμετοχή του στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως τονίζοντας ότι ένα από τα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η ολιγοπώλησή της και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε στρεβλή βάση με τη συγκέντρωση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες δεν αποτελούν το πρόβλημα, αντίθετα είναι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα εάν αντιμετωπιστούν δίκαια και σωστά.


Με δεδομένες τις αντιδράσεις και τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στις εμπορικές επιχειρήσεις επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα μια  κοινή συνάντηση μαζί σας στην οποία θα συμμετέχει η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και το ΣΑΤΑ, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μαζί σε μια λύση που θα είναι κοινά αποδεκτή, καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια έντασης και αντιπαραθέσεων μεταξύ μας.


Αναμένουμε την άμεση θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας».
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:
«Θα ήθελα από τη δική μου πλευρά να δώσω τη στήριξή μου στους συναδέλφους μας ιδιοκτήτες ταξί. Ευελπιστώ ότι αυτή τη φορά, τουλάχιστον, η αντιμετώπιση των αιτημάτων του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβει χώρα με όρους διαβούλευσης και όχι κοινωνικού αυτοματισμού. Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση να κατανοήσει – και αυτό να μεταφέρει και στην Τρόικα – ότι κάθε νομοθετική παρέμβαση οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψιν και τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς. Οι οδηγοί ταξί παλεύουν για την επαγγελματική τους επιβίωση και για το μέλλον των οικογενειών τους. Γι’ αυτό το λόγο και στεκόμαστε στο πλευρό τους. Ως Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είμαι στη διάθεση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής για μία συνάντηση στην οποία θα συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και η αγορά εν γένει σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία».  
 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: