Το νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Για μία ακόμα φορά τα"μέτρα του ποδαριού" καταδεικνύουν την τεράστια σύγχυση  στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση περισσότερο  για την είσπραξη  της έκτης δόσης και λιγότερο για την είσπραξη των φόρων που επιβάλλει. Είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθεί με αποδείξεις το 50% του εισοδήματος, τη στιγμή που το 45% αντιστοιχεί πλέον σε φόρους για ένα μεσαίο νοικοκυριό και κοντά στο 58% για τις επιχειρήσεις.

Η εν λόγω απόφαση διαμορφώνει ένα σκηνικό τρόμου για τους φορολογούμενους, καθώς για πολλούς τίθεται πλέον άμεσα θέμα επιβίωσης. Είναι απορίας άξιον πώς το οικονομικό επιτελείο καταφεύγει σε αυτού τους είδους τις "φορολογικές αλχημείες", οι οποίες, πέραν του άδικου χαρακτήρα τους, δεν πρόκειται να αποδώσουν τα αναμενόμενα έσοδα.  Πρόκειται για έναν πρωτοφανή εμπαιγμό στο βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει, ούτε μπορεί να μαντέψει πώς θα ισχύσει το μέτρο των αποδείξεων.


Το μέτρο έκπληξη για «επιβολή ποινής» λόγω έλλειψης αποδείξεων αξίας του μισού ετήσιου εισοδήματός μας, μπήκε ξαφνικά από την πίσω πόρτα και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.


Πώς μετά κατηγορούνται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες για ασυνεπή φορολογική συμπεριφορά; Που βρίσκεται τελικά η φορολογική σταθερότητα όταν το Κράτος έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο χέρι που λεηλατεί με όλους τους τρόπους υπαρκτά και ανύπαρκτα εισοδήματα των Ελλήνων; Θα πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι αυτή η χώρα για να έχει μέλλον πρέπει να έχει πρώτα παρόν.
Καλούμε την Κυβέρνηση όχι να διευκρινίσει την ασάφεια του μέτρου, αλλά να ακυρώσει άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση. 
 
  
 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: