Οι Έλληνες έμποροι θα αντιδράσουν με κάθε νόμιμο μέσο στα νέα μέτρα ανεξέλεγκτης πτώχευσης της αγοράς


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η φημολογία της ελεγχόμενης χρεοκοπίας εντός του ευρώ που σκόπιμα και επίμονα έχει αναπτυχθεί όλες τις ημέρες απουσίας της τρόικας από την Ελλάδα είναι το τελευταίο δυνατό χτύπημα στην χειμαζόμενη ελληνική αγορά.
 Η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας τα ίδια τραγικά λάθη τακτικής επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία για να «περάσει» τα νέα μέτρα που απαιτεί η τρόικα.


Όμως, αυτός είναι ο λιγότερο επιτυχής τρόπος για να νομιμοποιηθεί ένα πρόγραμμα σκληρών κοινωνικών και οικονομικών μέτρων. Ο κόσμος χρειάζεται να πειστεί ότι πράγματι υπάρχει βιώσιμη διευθέτηση του χρέους και χρησιμότητα στην εφαρμογή των μέτρων και όχι να αναγκαστεί να τα δεχθεί επειδή φοβάται και εκβιάζεται.
Ο «φορολογικός παραλογισμός» και τα μέτρα πανικού έχουν φέρει τους ανθρώπους της αγοράς στα όρια της ψυχολογικής αντοχής τους, καθώς οι οικονομικές αντοχές έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Οι δύο πολύ βασικές αρχές για την ομαλή λειτουργία της αγοράς είναι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία και δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση τις έχει πλέον απωλέσει και τις δύο τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.


Οι επίσημες «προφητείες» για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας μας και η μετατροπή της σε Αργεντινή του 2001 το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν  με εικόνες πείνας και δυστυχίας ένα πολύ αρνητικό και φοβικό κλίμα που ήδη υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.


Το πιθανότερο είναι ότι η τρόικα θα ξαναγυρίσει και θα πάρουμε εντέλει την έκτη δόση χωρίς να έχει βρεθεί ούτε αυτή τη φορά οριστική λύση στο πρόβλημά μας, γιατί απλούστατα αυτό εξυπηρετεί ακόμα τους δανειστές μας.
Αναρωτιέται, όμως, κανείς ποιο θα είναι το ψυχολογικό κόστος, πέραν του οικονομικού, που θα υποστούν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες; Τι νόημα μπορεί να έχει η εφαρμογή νέων μέτρων λιτότητας σε πτωχευμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις; Ποια θα είναι η αντίδραση του κάθε Έλληνα πολίτη στην φτώχεια;


Τα διλλήματα μεταξύ σεναρίων συντεταγμένης χρεοκοπίας εντός του ευρώ με κούρεμα του χρέους και της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας εκτός του ευρώ πολύ λίγο απασχολούν πλέον τον μικρομεσαίο Έλληνα που χωρίς να το αξίζει, κατέληξε να αντιμετωπίζει τη δική του τραγική οικονομική πτώχευση και κοινωνική εξαθλίωση.


 Σε μια αγορά που βράζει από αγανάκτηση και ξεχειλίζει από θυμό θα ήταν προτιμότερο οι πολιτικοί να μην πειραματίζονται άλλο με την ψυχολογία των Ελλήνων, να μην χρησιμοποιούν «βαρείς» χαρακτηρισμούς που θίγουν και προκαλούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα πρέπει, επίσης, να σταματήσουν να κατηγορούν και να υποβαθμίζουν την ελληνική κοινωνία που όμως οι ίδιοι πολιτικοί όχι μόνο «καταδέχονται» αλλά και επιμένουν να εκπροσωπούν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΕΣΕΕ αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με τη διευρυμένη συμμετοχή των προέδρων των Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων, για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, με σκοπό να αξιολογηθεί κάθε νομική δυνατότητα προσφυγής για αναστολή καταβολής των έκτακτων φόρων και να αποφασιστούν όλοι οι δυνατοί τρόποι αντίδρασης που θα εκφράζουν την αγανάκτηση των μικρομεσαίων εμπόρων στα νέα εξωπραγματικά μέτρα.
  
 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: