Η ΕΣΕΕ ελπίζει η πολιτική συνεννόηση να σημάνει και κοινωνική συναίνεση


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την  πατρίδα μας, οι άνθρωποι της αγοράς εξακολουθούμε  να   υποστηρίζουμε ότι το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας αφορά στην αλλαγή πολιτικής. Αυτές, όμως, τις  δύσκολες ώρες  εκφράζουμε την ικανοποίησή  μας για την πολιτική συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία, ώστε  να διασωθεί ό, τι ακόμα διασώζεται  στο λίγο  χρόνο που  μας  απομένει.
Όλος ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταλάβει ότι έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας και ότι οι Έλληνες  θέλουμε  να κερδίσουμε πάση θυσία πίσω τη χαμένη αξιοπιστία και αξιοπρέπειά μας.
Η ελληνική κοινωνία άντεξε με πολλές θυσίες μέχρι σήμερα σε κάθε ´´αναγκαίο κακό´´  του μνημονίου αλλά πλέον χρειαζόμαστε επειγόντως ασφαλείς, υπεύθυνες και σοβαρές λύσεις στα πολλά και δύσκολα προβλήματα επιβίωσής μας.


Οι Μμε έμποροι υπό την απειλή της άτακτης πτώχευσης χαρακτηρίσαμε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ως ´´το μη χείρον βέλτιστο´´ αλλά ομολογουμένως είμαστε σοκαρισμένοι από τις απειλές περί εξόδου μας από  το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου δικαιωματικά  ανήκουμε.
Έχουμε την πεποίθηση ότι η μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας που θα αναλάβει  την ευθύνη  να εξασφαλίσει την οικονομική διάσωση της Ελλάδας  και να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές θα μπορέσει με την στήριξη όλων να εκτονώσει την πολιτική και κοινωνική πίεση αλλά κυρίως να ανταποκριθεί στη δύσκολη αποστολή της δανειακής σύμβασης που θα καθορίσει την ζωή μας τα επόμενα δέκα χρόνια.


Στην ΕΣΕΕ εξακολουθούμε να εκφράζουμε έντονα τη δυσφορία μας για τα μέτρα του πρώτου και του νέου μνημονίου αλλά δεν κρύβουμε την  αγωνία και το φόβο μας για τα χειρότερα, αφού σύμφωνα με πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους βρισκόμαστε μια ανάσα από την αποπομπή της Ελλάδας από την  ευρωζώνη.


Το γεγονός ότι την ύστατη στιγμή οι  πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν, ανακούφισε όλους  τους φορείς της αγοράς και μπορούμε πλέον να ελπίζουμε ότι κάτι καλύτερο μπορεί να συμβεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες τόσο στο εσωτερικό όσο και  στο  εξωτερικό.


Όλοι οι Έλληνες έμποροι ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί  και προσευχόμαστε  ο Θεός να  φωτίσει και  να δώσει δύναμη στους  συμπατριώτες μας που θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη να διαχειριστούν  το συμφέρον, τη σωτηρία και το μέλλον της πατρίδας μας.
Η ΕΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίηση και την ανακούφιση του εμπορικού κόσμου και πιστεύει ότι η πολιτική συνεννόηση θα φέρει εθνική και κοινωνική συναίνεση.  
 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: