Προς την ολοκλήρωση του οδεύει ένα σημαντικό έργο - Ανάπλαση - Διαμόρφωση οδών Δημακοπούλου και Γερακάρη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Προς την ολοκλήρωση του οδεύει ένα σημαντικό  έργο που αποκαθιστά τη λειτουργική και αισθητική φυσιογνωμία κεντρικών οδών του Ρεθύμνου το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη πλήρη ανάπλαση της πλατείας  Ιερολοχιτών στο Ρέθυμνο. 
Πρόκειται για το έργο με γενικό τίτλο « Ανάπλαση – Διαμόρφωση οδών Δημακοπούλου και Γερακάρη» το οποίο  έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με συνολικό κόστος υλοποίησης 616.118 € και περιλαμβάνει:

Α) Την ανάπλαση πεζοδρομίων και  πλατειών καθώς και αισθητικές παρεμβάσεις,
Β) Την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ στις οδούς που αφορούσε η Μελέτη του έργου.
Οι εργασίες ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2011 από το ύψος της Βάρδα Καλλέργη μέχρι και το Ελιδάκι. Μέσα σε διάστημα 5 μηνών και παρότι ήταν σε εξέλιξη η τουριστική περίοδο, ολοκληρώθηκε η υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ ενώ σε συνεργασία Δήμου με τη ΔΕΥΑΡ ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης - ομβρίων και αποχέτευσης –στην  κεντρικότερη οδό του τμήματος στο οποίο εκτελούνταν το έργο, την οδό Δημακοπούλου, η οποία μαζί με την οδό  Γερακάρη τις υπόλοιπες του έργου,  διαθέτουν τα χαρακτηριστικά  σύγχρονων ευρωπαϊκών  δρόμων.
 
Σήμερα θα φωταγωγηθεί το τελευταίο τμήμα του έργου που αφορά τις οδούς Χορτάζη έως και Βάρδα Καλλέργη ενώ εντός των επόμενων 15 ημερών θα φωταγωγηθεί και η νέα, αναπλασμένη Πλατεία Ιερολοχιτών.
Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο οδικό σύνολο στο οποίο ολοκληρώθηκε η υπογειωποίηση του συνόλου των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ και πλέον φωταγωγείται χωρίς τις αντιαισθητικές κολώνες και καλώδια που εκτός των  άλλων χρειάζονταν συνεχή συντήρηση και προκαλούσαν προβλήματα ηλεκτροδότησης των οδών
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ, η οποία συμμετείχε στη δαπάνη του έργου με ποσοστό 50% ,  συνεργάστηκε με αμεσότητα και άψογο τρόπο με το Δήμο σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου  με αποτέλεσμα και το χρονοδιάγραμμα να τηρηθεί και το έργο να εκτελεστεί με υποδειγματικό τρόπο.
Έτσι οι δημότες κι επισκέπτες του Ρεθύμνου αλλά και οι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στους δρόμους που μετατράπηκαν σε εργοτάξια τους τελευταίους μήνες κι επέδειξαν την απαιτούμενη υπομονή και κατανόηση, θα απολαμβάνουν τις δραστηριότητες και τους περιπάτους τους σε νέους, σύγχρονους καθαρούς ασφαλείς και καλά φωτισμένους δρόμους και πεζοδρόμια. 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: