Δηλώσεις κ. Βασίλη Κορκίδη με αφορμή απαιτήσεις της Τρόικας και τις νέες συναντήσεις με τον Υπουργό Εργασίας.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
«…Οι εντολές της Τρόικας για άλλη μια φορά αγνοούν και περιφρονούν την Κυβέρνηση, τα κόμματα  και τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, αδιαφορούν για τη θέση και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και παρακάμπτουν κάθε κοινοτική νομοθεσία.
Η σκληρή γραμμή της Τρόικας σε σχέση με τα εργασιακά, μας προκαλεί να διερωτηθούμε εάν έχουμε να κάνουμε με εκδικητική εμμονή ή με κάποια αλλότρια σκοπιμότητα, όταν μάλιστα με διάφορες παρεμβάσεις οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 12% - 14% ,  ενώ ταυτόχρονα η ανεργία και η ύφεση έχουν εκτοξευτεί. Επιπλέον, είναι απορίας άξια η περίεργη επιμονή για μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα  που αφορά μόνο το13% των χαμηλόμισθων εργαζομένων, αφού για το 87%  των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το τριετές πάγωμα μισθών και των ωριμάνσεων, θα μειωθεί επιπλέον το εργατικό κόστος  τουλάχιστον από 15% έως 20%.


Τα τελεσίγραφα και οι εκβιασμοί  που ασκούν οι δανειστές μας σε κάθε επίσκεψή τους,  επιβεβαιώνουν ότι έρχονται μόνο για να ανακοινώσουν και να επιβάλλουν μέτρα και όχι για να ακούσουν, ενώ η προσβλητική αντιμετώπιση της Ελλάδας, όπως η κατάταξη της ανάμεσα στις τέως ανατολικές χώρες και η τριτοκοσμική αντιμετώπιση των Ελλήνων δοκιμάζουν επικίνδυνα τα όρια της δικής μας αντοχής.  Η αγνόηση των συναινετικών αποφάσεων που πάρθηκαν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου και η δέσμη εντολών που μάλλον κατατείνουν στη διάλυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνικής συνοχής, μας κάνουν να απορούμε για τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών μας.

Οι κοινωνικοί εταίροι με την συμφωνία μας, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι δεν τους διευκολύναμε όπως ίσως θα περίμεναν και πλέον είμαστε αμελητέα ποσότητα για να μετριάσουμε τις απαιτήσεις των αποφάσεων τους και τις εντολές «εκτέλεσης» της αγοράς.  Εάν οι δανειστές μας πράγματι επιθυμούν να σώσουν την ελληνική οικονομία και όχι να εξυπηρετήσουν διεθνείς και εγχώριες σκοπιμότητες, πρέπει να σταματήσουν να είναι απόλυτοι και να επανεξετάσουν την μαύρη λίστα των απαιτήσεών τους.

Οι Έλληνες έμποροι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ και οι στιγμές πολύ κρίσιμες, ωστόσο δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι δανειστές της χώρας μας θέλουν να γίνουν λογιστές και διαχειριστές στις επιχειρήσεις μας. Η ΕΣΕΕ δεν αλλάζει στάση στα φιρμάνια της Τρόικας για μισθούς και δώρα και θα επιμείνει τεκμηριωμένα στις προτάσεις της».
  
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: