Τα φορολογικά και εργασιακά μέτρα "εκτέλεσαν" την αγορά


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες.  Το πακέτο του νέου Μνημονίου μας πουλά πανάκριβα χρόνο και ελπίδα, ενώ συνεχίζει αμετανόητα με σκληρά μέτρα λιτότητας να μας κρατά σε βαθειά και μακρά ύφεση.

Τον κατώτερο μισθό θα τον καθορίζει πλέον η Κυβέρνηση και όχι οι κοινωνικοί εταίροι. Οι ανατροπές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις σημαίνουν το τέλος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των Κλαδικών Συμβάσεων. Τα επίπεδα της μισθολογικής φτώχειας και οι σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά  θα εφαρμοστούν άμεσα  με κυβερνητική απόφαση. Δυστυχώς, η άποψή μας ότι οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις ισοδυναμούν με καταναλωτική δυνατότητα, τζίρο, επιβίωση των επιχειρήσεων και αντίστοιχα απασχόληση και δημόσια έσοδα δεν έγινε αντιληπτή.

Η αλόγιστη υπερφορολόγηση και τα αποτυχημένα υφεσιακά μέτρα “εκτέλεσαν” την αγορά και οδηγούν την ελληνική κοινωνία ολοταχώς στο δρόμο του Τρίτου  Κόσμου. Τα 79 προαπαιτούμενα μέτρα της Τρόικας για την εκταμίευση του νέου δανείου κατατάσσουν τη χώρα μας, εργασιακά σε αυτές των Ανατολικών χωρών και των Βαλκανίων, φορολογικά στις πλούσιες  ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά και κοινωνικά σε αυτές των φτωχών αφρικανικών και ασιατικών χωρών.

Το παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας με σύνθημα "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" ουσιαστικά αντιδρά στην ανθελληνική στάση μέρους της Ευρώπης που αντί να  στηρίξει και να βοηθήσει την Ελλάδα, τιμωρεί και  ταπεινώνει τους Έλληνες. Το νέο Πρόγραμμα Στήριξης πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί και να κλειδώσει σε μια πλήρη και συνολική Συμφωνία που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να σωθεί.

Η ΕΣΕΕ κατά την προγραμματισμένη  στο τέλος του μήνα διήμερη επίσκεψή της στις Βρυξέλλες  θα συναντηθεί με τους προέδρους θεσμικών  ευρωπαϊκών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, θα ζητήσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, ενώ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας "ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπορικής πίστης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εξωτερικό. 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: