Επιμορφωτικες συναντησεις


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Η πρώτη από τον κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων που συνδιοργανώνουν  το Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας, το Κέντρο Πρόληψης, το ΚΕ.Δ.Δ.Υ και η Ένωση Γονέων Ν. Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε την π. Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, στο Ατσιπόπουλο.

 Όπως, γνωρίζετε, οι επιμορφωτικές αυτές συναντήσεις εντάσσονται στις πρωτοβουλίες του Δήμου και Φορέων της πόλης μας, να δημιουργήσουν ένα πυρήνα ενδυνάμωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης  και ν’ αποτελέσουν ένα υγιές βήμα διαλόγου όπου θέση έχουν όλοι οι συμπολίτες που νοιάζονται και θέλουν να μοιραστούν, με ειδικούς αλλά και μεταξύ τους, απόψεις, προβληματισμούς και ιδέες για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τις οικογένειές μας, τη σχολική κοινότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις. 

Τις επιμορφωτικές συναντήσεις, υλοποιούν τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που συστάθηκε γι’ αυτό το σκοπό με Επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Γεωργαλή και συμμετέχοντες το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαρκιανάκη Στέλιο, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Εύα Γαλεράκη, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Αναστασία Αποστολάκη, τη Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου κα  Σπαντιδάκη Μαρία και τη Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Ατσιποπούλου κα Κανακάκη Μαρία.   

  Οι συναντήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν σε  4 περιοχές του Ρεθύμνου, στην πόλη, το Αδελε, την Επισκοπή και το Ατσιπόπουλο, ξεκίνησαν ήδη την π. Τετάρτη (η προγραμματισμένη για την πόλη στις 13/2/2012 αναβλήθηκε λόγω κατάληψης του Δημαρχείου)  και θα διαρκέσουν μέχρι τον προσεχή  Ιούνιο.

Στην πρώτη λοιπόν επιμορφωτική συνάντηση, που, όπως προαναφέραμε, έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου, στις 15 Φεβρουαρίου 2012, Εισηγητής ήταν ο κ. Μυλωνάκης Μανόλης- Ψυχολόγος, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Ν. Ρεθύμνης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν «Οικογένεια- Ρόλος- Όρια» και με τη βοήθεια του Ομιλητή έγινε μια προσπάθεια διερεύνησης των ψυχοκοινωνικών ρόλων που διαδραματίζονται μέσα στην οικογένεια κι επισημάνθηκε η σημασία των ρόλων αυτών στην εξέλιξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Παράλληλα, έγινε μια επιτυχής αναγωγή  του σημαντικού ρόλου που έχει η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, με τη βοήθεια χαρακτηριστικών παραδειγμάτων αλλά και μέσω της ερμηνείας των αποτελεσμάτων που μπορούν να έχουν στην ανάπτυξη των παιδιών.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης ορίων, τα οποία έχουν ανάγκη τα παιδιά για να δομήσουν σωστά την προσωπικότητά τους. Διευκρινίστηκε η διαφοροποίηση των ορίων που πρέπει να τίθενται ανάλογα με τα ηλικιακά στάδια  των παιδιών ενώ τονίστηκε η ανάγκη εξατομίκευσης του τρόπου επιβολής των ορίων ανάλογα με τα χαρακτηρολογικά στοιχεία των παιδιών.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής και των 2 γονιών στη ζωή των παιδιών, με σεβασμό πάντα στο διαθέσιμο προσωπικό χώρο και χρόνο και των παιδιών και των γονιών τους.

Η συζήτηση που επακολούθησε της ομιλίας, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες οικογένειες καθώς και στη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και την ορθολογικότερη λειτουργία  της οικογένειας και κατ’ επέκταση της ίδιας της κοινωνίας μας.       
   
Οι επόμενες επιμορφωτικές συναντήσεις  θα πραγματοποιηθούν  παράλληλα στο Ρέθυμνο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) καιστην Επισκοπή (Αίθουσα – Πολυχώρος Γυμνασίου -Λυκείου Επισκοπής) στις 5 Μαρτίου 2012.   
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: