Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου


Κατηγορία: Υγεία

Αποστολέας:

Δερεδάκης Νίκος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Οι πολίτες του Ρεθύμνου βιώνουμε,  το τελευταίο  τρίμηνο, μία  πρωτοφανή κατάσταση στο  Νοσοκομείου μας.
Σαν φορείς των πολιτών του τόπου μας θεωρούμε ότι είναι καθήκον όλων τον εμπλεκομένων στην δημόσια Υγεία να βρίσκονται προ των ευθυνών  τους  για την ομαλή παροχή αυτής.

Παρακολουθούμε κατ αρχήν την πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου της Υγείας για τις ανάγκες του Νοσοκομείου όπως αυτές τέθηκαν από την επιτροπή μας .Την απαξίωση όλων των Ρεθυμιωτών,  των θεσμικών εκπροσώπων του Νομού και της πόλης  μας,  αφού ούτε μπήκαν στον κόπο να μας απαντήσουν.

Την αδυναμία  του Διοικητού του Ιδρύματος να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας με τους υφισταμένους  Γιατρούς και προσωπικό του . Συγχρόνως  στην κοινή αποδοχή όλων για τις ελλείψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού να παραμένει αδιάφορος.

Τον αγώνα  Γιατρών ΕΣΥ και εργαζομένων ,που σε στιγμή αγανάκτησης  ίσως και να έλαβε  κάποια υπερβολική έκταση όσον αφορά συγκεκριμένο περιστατικό αλλά πάντα με συλλογική εκτέλεση και όχι προσωπική των τριών εγκαλουμένων.
Τέλος την απαξιωτική στάση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο Ρεθύμνης και τους Ρεθυμιώτες γενικότερα .

Για όλα αυτά
Οι πολίτες του Ρεθύμνου επιθυμούν την Εύρυθμη λειτουργία του μοναδικού τους Νοσηλευτικού Ιδρύματος με την αυτονομία του και την πλήρη στελέχωσή του και απορρίπτουν προσπάθειες φίμωσης  που  επιβάλλονται με   ένορκες διοικητικές εξετάσεις σε λειτουργούς αυτού.

Απευθυνόμενοι στην 7η ΥΠΕ Κρήτης και στον Διοικητή της κ. Πανίκο Καρατσή, τον καλούμε να ανακαλέσει την διαδικασία της Ε.Δ.Ε (ένορκη διοικητική εξέταση) προς τους Γιατρούς που αγωνίζονται με δυναμικότητα  και  πάθος  για την παροχή των Υπηρεσιών Υγείας  θέτοντας την υγεία ως απαράβατο ανθρώπινο Δικαίωμα, κάτι το οποίο κι εμείς πιστεύουμε. Ταυτόχρονα  να εισηγηθεί  εκ νέου τα αιτήματά μας και να ενεργήσει  για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνης.

Ίσως να χρειαζόταν μια Ε.Δ.Ε σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για το μέλλον  και την υγεία των ανθρώπων.

Με την ευθύνη που έχουν τα Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά όργανα θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι δεν θα σταματήσουμε να είμαστε μπροστά σε κάθε κοινό αγώνα διεκδίκησης για τον τόπο μας και σε κάθε τι που θα απαξιώνει πολίτες και εργαζόμενους.

 Ο  ΑΓΩΝΑΣ   ΓΙΑ  ΕΝΑ   ΑΥΤΟΝΟΜΟ   ΚΑΙ   ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ     ΣΤΟ    ΡΕΘΥΜΝΟ   ΔΕΝ   ΘΑ    ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: