«1η Συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2012, στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, η πρώτη συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ).

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου: από την πλευρά της ΕΣΕΕ ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Καρανίκας και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Κωστής Χαντζαρίδης· οι πρώην πρόεδροι της ΕΣΕΕ κκ Πάνος Μπίτρος, Δημήτρης Αρμενάκης και Χρήστος Φώλιας· οι καθηγητές κκ Νίκος Θεοχαράκης, Ιωσήφ Χασσίδ, Ίων Σαγιάς, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Δημήτρης Τζουγανάτος, Απόστολος Δεδουσόπουλος, Χριστόφορος Βερναρδάκης και η διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ κα Βάλια Αρανίτου· δε κατόρθωσαν να παρευρεθούν οι κκ Θεόδωρος Βάρδας και Χρήστος Γκόρτσος.

Μεταξύ άλλων, έγινε μία αποτίμηση της τελευταίας Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων που έχει υλοποιήσει το ΙΝ.ΕΜ.Υ, ενώ διατυπώθηκαν και κάποιες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Ινστιτούτου.

Όλοι οι παλαιοί Πρόεδροι της ΕΣΕΕ αναφέρθηκαν στην ανάγκη η συνδικαλιστική παρέμβαση του φορέα να συνδέεται από την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση των θέσεων που κατατίθενται, ανάγκη που έρχεται να καλύψει η λειτουργία του Ινστιτούτου. Η δράση του ΙΝ.ΕΜ.Υ θα κινηθεί, μέσα στο επόμενο διάστημα, γύρω από τους ακόλουθους πυλώνες: παρακολούθηση των μακροοικονομικών μεγεθών και των στοιχείων της απασχόλησης, διεξαγωγή ερευνών συγκυρίας σε εμπόρους και καταναλωτές, επεξεργασία ζητημάτων εμπορικής χωροταξίας, παρακολούθηση θεμάτων λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων και θεσμικών προβλημάτων που σχετίζονται με το εμπόριο και τέλος, συγκρότηση και διαχείριση του αρχείου της ΕΣΕΕ. Στη συνέχεια, όλοι οι επιστήμονες – μέλη του Συμβουλίου κατέθεσαν μία σειρά από πρωτότυπες προτάσεις για τη λειτουργία του Ινστιτούτου και χάραξαν τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

Επίσης, τέθηκαν υπό συζήτηση προτάσεις σχετικά με τη διασύνδεση του ΙΝ.ΕΜ.Υ με άλλα αντίστοιχα και υψηλού κύρους Ινστιτούτα του εξωτερικού, την επίτευξη της μέγιστης δυνατής διάχυσης των εμπειρικών ευρημάτων του Ινστιτούτου προς τον Τύπο, την Κυβέρνηση, τα μέλη της ΕΣΕΕ και ουσιαστικά ολόκληρη την κοινωνία, τη χρησιμοποίηση όλων των επιστημονικών μεθόδων και τεχνικών για την υποστήριξη της έρευνας (π.χ. GIS), την ανάγκη δημιουργίας θεματολογίας από την ΕΣΕΕ, την καταγραφή στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό που προκαλούνται από παρεμβάσεις του κράτους, την άμεση διενέργεια της Εθνικής Απογραφής Εμπορίου και τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων ώστε αφενός τα στατιστικά δεδομένα να είναι πάντοτε επίκαιρα και αφετέρου τα θέματα που θα πραγματεύεται το Ινστιτούτο να αγγίζουν, πέρα από το εμπόριο, και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: