Εντάξη έργου παραλίας στο ΕΣΠΑ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Αίμη Μιχελιδάκη

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ένα σημαντικό έργο, προϊόν επίμονων διεκδικήσεων της Δημοτικής Αρχής και συστηματικής δουλειάς του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του Τμήματος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού της, εντάχθηκε και  θα χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα  « Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο  «Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση Ενετικού Λιμένα Ρεθύμνου και των παραλιακών χώρων της χερσαίας ζώνης Λιμένα (Τμήμα από κτήριο «Δελφίνι» μέχρι το Ενετικό Λιμάνι).

Το έργο, είναι Προϋπολογισμού 1.450.000 €, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με την εγκεκριμένη Μελέτη του έχει διάρκεια εκτέλεσης τους 18 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρώτη φάση του, που αφορούσε την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος της παραλιακής, εκτελέστηκε πριν από δυο χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Αναμένεται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν περίπου τον προσεχή Ιούνιο αφού σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το έργο θα πρέπει να δημοπρατηθεί και στη συνέχεια να συμβασιοποιηθεί.

Επειδή την περίοδο έναρξης του έργου θα είναι σε εξέλιξη η τουριστική περίοδος, αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν, σε πρώτο στάδιο, οι υπολειπόμενες από την πρώτη φάση εργασίες όπως είναι η κατασκευή ξύλινων στοιχείων δηλ. καθίσματα και διάδρομοι απόληξης στο αμμώδες τμήμα της παραλίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση οποιασδήποτε επιβάρυνσης στην τουριστική κίνηση και δραστηριότητα.

Αφού ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος και προτού αρχίσουν οι βροχές του χειμώνα που επιφέρουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση και ολοκλήρωση προγραμματισμένων έργων, δηλ. τον προσεχή Οκτώβριο,  θα ξεκινήσει το έργο αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου,  που έχει ως βασική επιδίωξη τη δημιουργία ενός ενοποιημένου δημόσιου χώρου που θα συνθέτει το διττό χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης: αυτού της αστικότητας προς την πλευρά της πόλης και του πιο ελεύθερου και «φυσικού» χαρακτήρα προς την πλευρά της θάλασσας.

Σύμφωνα με τη Μελέτη, θα  γίνει ανακατασκευή της ασφάλτου, προβλέπεται η εγκατάσταση αυτόματης άρδευσης, η εγκατάσταση απορροής ομβρίων, η εγκατάσταση ασθενών ρευμάτων (δίκτυο σωληνώσεων και φρεάτια για αναμονή μελλοντικής διέλευσης τηλεπικοινωνιακών καλωδίων) και δίκτυα ηλεκτροφωτισμού ενώ  θα δημιουργηθούν  σύγχρονες παράλληλες ζώνες για τα οχήματα, τον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο, θα ανακατασκευαστούν τα παρτέρια  από λιθοδομή κ.α

Είναι προφανές ότι  το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τις στοχευμένες προσπάθειες του Δήμου και των υπηρεσιών του  για την αναβάθμιση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και υποδομών της πόλης, κάτι που θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, παρεμβάσεις αποκατάστασης θα γίνουν και στο Ενετικό Λιμάνι, τις οποίες σχεδιάζει και θα υλοποιήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο δυναμικός σχεδιασμός επεμβάσεων στη λιμενολεκάνη, που συνιστούν αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη της κρουαζιέρας στο Ρέθυμνο κ.α.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: