Προστασία του καταναλωτή από παραπλανητικές διαφημίσεις


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ασπραδάκης Παντελής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί το φαινόμενο της παραπλανητικής διαφήμισης εν μέσω της οικονομικής κρίσης και με τον Έλληνα πολίτη να δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο.

Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής Αττικής, ανέδειξε τις παραπλανητικές πρακτικές και ζήτησε κυρώσεις για τους επιτήδειους μέσω ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Υπουργό Επικρατείας.
«Σε ορισμένα ΜΜΕ, παραπλανητικές πρακτικές με εσφαλμένες πληροφορίες για προϊόντα αλλά και κάθε είδους «κληρώσεις» υπόσχονται χιλιάδες ευρώ ή και διάφορα «δώρα» προκειμένου ο πολίτης να πειστεί να συμμετάσχει σε «διαγωνισμούς» ή ευκαιρίες αγοράς προϊόντων/υπηρεσιών.
Για τη συμμετοχή του καλείται να πληρώσει ένα φαινομενικά μικρό αντίτιμο αλλά στους επιτήδειους αποφέρει μεγάλο κέρδος από τους ανυποψίαστους πολίτες που προσδοκούν να κερδίσουν.
Πρόκειται για μια συνεχής πρακτική που επενδύουν στην οικονομική ανέχεια των πολιτών, υποσχόμενοι αόριστα και χωρίς καμία δεοντολογία καθετί προκειμένου να εξαπατήσουν τον καταναλωτή.».

Ο Παντελής Ασπραδάκης καταλήγει: «Με το δεδομένο ότι ιδιαίτερα σήμερα που ο Έλληνας δοκιμάζεται, το Κράτος θα πρέπει να τον προστατεύει εφαρμόζοντας τους ανάλογους νόμους» και προτείνει «την επιβολή προστίμων σε όσα ΜΜΕ παρανομούν αλλά και την θέσπιση αυστηρότερων νόμων προκειμένου να προστατεύεται ο πολίτης».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: