Σύσκεψη αγροτικής ανάπτυξης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ενημερωτική συνάντηση με φορείς που δραστηριοποιούνται στην Γεωργία και την Κτηνοτροφία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην έδρα του, στο Δημοτικό κατάστημα Άδελε στην Ενότητα Αρκαδίου .

Στη συνάντηση παραβρεθήκαν εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος κ.Ηλιάκης Κωνσταντίνος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα Αγροτικά κ.Πατεράκης Μανόλης, οι οποίοι εισηγήθηκαν στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των δημοτικών αγροτικών εκτάσεων που σήμερα μένουν ανεκμετάλλευτες.
Με πρωτοβουλία του Δήμου και με συνεργασία φορέων συνεταιριστικών οργανώσεων, ομάδων παραγωγών και υπηρεσιών ανοίγει διάλογος προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις.

Επίσης ο Πρόεδρος του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε. Κτηνίατρος, κ.Στεφανάκης Αλέκος, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο Δήμος μας στον τομέα των τοπικών ποιοτικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στην τυποποίησή τους και στην εξωστρεφή προοπτική τους ώστε να σταματήσει η εισαγωγή τους από το εξωτερικό.

Παρέστησαν και μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων και Γεωπόνος της Ε.Α.Σ.Ρ. κ.Ροδινός Βαγγέλης, ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού κ.Μπιρλιράκης Νίκος, ο κ.Δασκαλάκης Τίτος εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου  οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων  που κατέχουν δημοτικές αγροτικές εκτάσεις και οι Γεωπόνοι του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου κα. Γκολφινοπούλου Νικολέτα, Χριστοφοράκη Στυλιανή και Αλεξανδράκης Γεώργιος οι οποίοι αποδέχθηκαν θετικά την πρωτοβουλία του Δήμου για συντονισμένες ενέργειες στον τομέα αυτό.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των αγροτών ειδικότερα η προοπτική εκμετάλλευσης της δημοτικής αγροτικής περιουσίας (επισκέψιμα αγροκτήματα, καλλιέργειες, κτηνοτροφικό πάρκο κ.α.) προς όφελος των δημοτών με έμφαση πρώτα τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών καθώς επίσης και τέθηκαν οι βάσεις για τη διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων στους τομείς της Κτηνοτροφίας και της Γεωργίας (νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, νέα ΚΑΠ, Προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης).

Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης λειτουργεί στο Δημοτικό Κατάστημα  στο Άδελε, είναι ανοικτό προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους για οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση σε αγροτικά θέματα – προγράμματα.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2831341050, 2831341045 και 2831071169.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: