Επίσκεψη Τομεάρχη Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στα γραφεία της ΕΣΕΕ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στο προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Κορκίδη και τον Τομεάρχη της Ν.Δ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με αντικείμενο συζήτησης τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Οι δύο πλευρές κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο και συγκεκριμένα: την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και τη χρηματοδοτική απροθυμία των τραπεζών, την ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την επιβολή δρακόντειων ποινών στους οφειλέτες προς το Δημόσιο, το παρεμπόριο, την κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας και τη βιωσιμότητα των Μμε επιχειρήσεων.

Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά τα παραπάνω ζητήματα και συζήτησε με τον κ. Βαρβιτσιώτη τις προτάσεις του κόμματός του. Από τη δική του πλευρά ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: την κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, την επιβολή πλαφόν στο επιτόκιο των δανείων προς τις Μμε επιχειρήσεις,  κούρεμα των επιπλέον τόκων από τα δάνεια, χαμηλή δόση δανείου (στο 30% του εισοδήματος του δανειζόμενου), συμψηφισμό υποχρεώσεων και οφειλών προς δημόσιο (π.χ. επιστροφή ΦΠΑ, εισφορές), διευκόλυνση χρηματοδότησης, άρση της ποινικοποίησης, ιδίως της ακίνητης περιουσίας, ενίσχυση υπαρχουσών επιχειρήσεων για να είναι βιώσιμες στο μέλλον. Ως προς το ζήτημα του παρεμπορίου ο κ. Βαρβιτσιώτης πρότεινε το χωροταξικό περιορισμό των δραστηριοτήτων του υπαιθρίου εμπορίου, όπως και την ενοποίηση των ενεργειών όλων των σωμάτων που ασχολούνται με την καταστολή του παρεμπορίου.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για μία ευρύτερη συνεργασία για τη βελτίωση της κατάστασης στο ελληνικό εμπόριο και αναγνώρισαν ότι η μικρή και μεσαία επιχείρηση πρέπει να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της ανάπτυξης.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: