Νέα προσπάθεια της ΕΣΕΕ για την απαλλαγή της αγοράς από τα προϊόντα «μαϊμού»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η ΕΣΕΕ κατέθεσε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ολοκληρωμένη πρόταση για την απαλλαγή της αγοράς από τα προϊόντα παράνομης απομίμησης (προϊόντα μαϊμού).

Συγκεκριμένα, με σχετική τροπολογία που κατάρτισε η Συνομοσπονδία και προτείνει να ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προτείνει:

  • Την αυτεπάγγελτη δέσμευση των παραποιημένων προϊόντων από τις αρμόδιες αρχές.
  • Την δημιουργία ενός ανεξάρτητου σώματος ορκωτών εκτιμητών, το οποίο θα εκτιμά τα δεσμευμένα προϊόντα και θα αποφαίνεται εάν αυτά είναι κλεψίτυπα και αντίγραφα κατοχυρωμένου σήματος ή όχι.
  • Εφόσον το πόρισμα του ανεξάρτητου εκτιμητή είναι θετικό και το εκτιμώμενο αντικείμενο αποτελεί προϊόν παραποίησης, τότε αυτό να καταστρέφεται άμεσα από την αρχή που το δέσμευσε.

Με την παραπάνω πρόταση, η ΕΣΕΕ ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της αγοράς, δηλαδή την θεσμοθέτηση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού προστασίας του νόμιμου και οργανωμένου εμπορίου από την κάθε είδους διακίνηση προϊόντων απομίμησης σήματος, που παραβιάζει κατοχυρωμένα δικαιώματα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η υλοποίηση της πρότασής μας θα απαλλάξει την αγορά από την παράνομη διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» και θα δώσει ένα καθοριστικό πλήγμα στο παρεμπόριο –υπαίθριο ή οργανωμένο, που στερεί το κράτος από φορολογικά έσοδα και τρέφει την παραοικονομία.  Παράλληλα, θα προστατεύσει αποτελεσματικά τους καταναλωτές από την αγορά προϊόντων ανέλεγκτων, αμφισβητούμενης ποιότητας και πολλές φορές επικίνδυνων για την υγεία και την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: