Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Δήμος Ρεθύμνης - Γραφείο Πολιτισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασαν την Πέμπτη  5 Απριλίου 2012, στα Γραφεία Πολιτισμού-Τουρισμού (Αρκαδίου 50) τα Μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης,  οι οποίοι εκπροσωπούν την  Περιφ. Ενότητα Ρεθύμνης- Τμήμα Τουρισμού, το  Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τη  Δημοτική Κοινότητα Ρεθύμνης, το Σύλλογο Ξενοδόχων, το  Σύλλογο Δ/ντών Ξενοδοχείων, το  Σύλλογο Τουριστικών  Πρακτορείων, το  Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το  Σωματείο  Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, το  Σύλλογο Εστίασης &  Αναψυχής, το  ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνης ΑΕ  και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων  Νομού Ρεθύμνης.

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η επιτυχής έκβαση της εκδήλωσης υποδοχής της πρώτης κρουαζιέρας στο Ρέθυμνο, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Σύλλογο Εστίασης &  Αναψυχής με την υποστήριξη και άλλων φορέων. Συμφωνήθηκε η ανάγκη αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας των εμπλεκόμενων τουριστικών φορέων και στον τομέα αυτό, ώστε η πόλη μας να διατηρεί σταθερά μια ευπρεπή και καλαίσθητη εικόνα, που θα τιμά και τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Ρεθύμνου, οι οποίοι θα γίνονται στη συνέχεια οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας.

Με αυτό τον προσανατολισμό, έγινε προγραμματισμός δράσεων για τις επόμενες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε ενημέρωση από τον  κ. Κοσμά Περπιράκη – Πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων  Νομού Ρεθύμνης και Μέλος του Δ.Σ. της Cretan Lines, για την άφιξη του πλοίου ΕΛΛΗ που δρομολογείται στην γραμμή Ρέθυμνο- Πειραιάς.  Εξασφαλίστηκε:

  1. η διαβεβαίωση από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης, ότι θα υποστηριχθεί με στόχο να καταστεί βιώσιμη και κερδοφόρα η γραμμή.
  2. Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης να έχει κεντρικό θέμα τις προτάσεις για ενέργειες στήριξης του ΕΛΛΗ παρουσία του Δ.Σ των Cretan Lines
  3. Ανακοινώθηκε από τους Τουριστικούς Πράκτορες η αγορά μετοχών για την στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας
  4. το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης κατέθεσε την πρόθεσή του να εξασφαλίσει τη  μεταφορά των λεωφορείων προς και από Πειραιά, μέσω του δικού μας πλοίου.

Παράλληλα, έγινε προγραμματισμός και σχεδιασμός της φιλοξενίας δημοσιογράφων, VIP, και Tour Operators με την υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων, Σύλλογο Εστίασης &  Αναψυχής και το Σωματείο  Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης και  ζητήθηκε από όλους τους φορείς να υπάρχει αλληλοενημέρωση, προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες της απαιτούμενης φιλοξενίας.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη ενημέρωσε τα Μέλη της Επιτροπής για το πρόγραμμα «Marco Polo system» με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι της στη Βενετία εκπροσωπώντας το Δήμο μας.  Εκεί συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Προγράμματος, μέσω του οποίου προωθείται η δημιουργία ενός δικτύου πόλεων, στο οποίο εντάσσεται και το Ρέθυμνο, που θα «ενώσει»  τις πόλεις με τις ιστορικές και εμπορικές διαδρομές που χρησιμοποιούσαν οι Ενετοί, με στόχο την τουριστική και πολιτιστική συνεργασία και ανάπτυξή τους.

Τέλος, τα Μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Ρέθυμνο, στις  11 Μαΐου 2012, όπου η πόλη μας θα καλωσορίσει την αποστολή της Ολυμπιακής Φλόγας με τη λαμπαδηδρομία, στην οποία συμμετέχουν  6 διακεκριμένοι Ρεθεμνιώτες αθλητές και 12 συνοδοί.  Σύμφωνα με τους διοργανωτές φορείς,  Αθλητισμού, τομέα Παιδείας, Γραφείο Πολιτισμού - Τουρισμού έχουν σχεδιαστεί  δράσεις για την υποδοχή της Ιερής Φλόγας, που συνιστά Παγκόσμιο Σύμβολο Αλληλεγγύης, & Φιλίας.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: