Επίσκεψη Κυπρίων μαθητών στο Δημαρχείο


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

H Κύπρος και η Κρήτη, συναντήθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Ρεθύμνου για να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά, μέσα από τα ίδια τα παιδιά των Μεγαλονήσων, τους ισχυρούς και ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν τους δυο τόπους.

Η Κυπριακή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 9 μαθητές Γυμνασίου της Λάρνακας και δυο καθηγητές τους, φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Ρέθυμνο, από οικογένειες ισάριθμων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο Προγράμματος ανταλλαγής μαθητών που υλοποιούν τα δυο σχολεία.

Σήμερα, οι Κύπριοι και οι Ρεθεμνιώτες μαθητές με τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν το Δημαρχείο  Ρεθύμνου, όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαλής και είχαν μια ενδιαφέρουσα και πολύ ζεστή συνεργασία στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του δραστήριου Συλλόγου  Κυπρίων Φοιτητών που έχει συσταθεί και λειτουργεί στο Ρέθυμνο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον Αντιδήμαρχο, οι έφηβοι μαθητές ενημερώθηκαν για το νέο Καλλικρατικό Δήμο Ρεθύμνου, τη δομή  και τη λειτουργία του, το έργο που επιτελεί το Τμήμα Παιδείας του και αντάλλαξαν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα Ελλάδας και Κύπρου. Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και στη συνέχεια η Αρχαιολόγος του Γραφείου Παλιάς Πόλης κα Μαρίνα Αρβατίνη, ξενάγησε την αποστολή στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, συμπληρώνοντας το πλούσιο πρόγραμμα των παιδιών που έχουν ήδη επισκεφθεί αρχαιολογικούς και ιστορικούς  χώρους του Ρεθύμνου όπως το Αρκάδι και περιοχές με ξεχωριστή φυσική ομορφιά όπως η Αργυρούπολη κ.α.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: